Edirne İl Genel Meclisi'nin yeni dönemde önceliği "Köylerin kalkınması" olacak

Edirne İl Genel Meclisi, 29 Mart seçimlerinin ardından ilk toplantısını yaptı.

     İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliği gereği, Edirne İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda yapılan ilk toplantıda, İl Genel Meclisi Üyeleri arasında iki yıl görev yapmak üzere meclis başkanı, meclis birinci ve ikinci başkan vekilleri, dört katip üye ile 5 encümen üyenin seçimi için gizli oylama yapıldı.
     Bunun sonucunda 19 oy alan Tacittin Çalım İl Genel Meclisi Başkanlığına getirildi. Melih Akın meclis birinci başkan vekilliğine, Nusret Uybaş da meclis ikinci başkan vekilliğine seçilirken, Necmi Sınır ile Asım Uyguner katip üyeliğe getirildi.
     İl Daimi Encümeni ise Abdülaziz Çıkıkçı, Metin Ardal, Mehmet Geçmiş, İsmet Arçeken ve Necmi Sınır'dan oluştu.
     Toplantıda ayrıca Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna 5 kişi, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna 7 kişi, Çevre ve Sağlık Komisyonuna 5 kişi, Plan ve Bütçe Komisyonuna da 7 kişi seçildi.
    
     -YENİ DÖNEMDE ÖNCELİK ''KÖYLERİN KALKINMASI'' OLACAK-
    
     İl Genel Meclisi Başkanı Tacittin Çalım, yeni dönemde partizanlık yapmadan görevlerini en iyi şekilde yerine getireceklerini söyledi.
     Bu yılın önceki dönemde alınan kararların uygulanmasıyla geçeceğini ifade eden Çalım, şunları kaydetti:
     ''Bu yılki çalışmalarımızda acil olarak hizmetin ilk nereye gitmesi gerektiğini belirleyeceğiz ve o yönde kararlar alacağız. Önceki dönemde yapılan çalışmalarda önemli ölçüde duble yol yapıldı.
     Bu yol çalışmaları da önemli miktarda para harcanmasına neden oldu. 43 projeyle köy yolları kilitli parke taşla döşendi. Bunlara ise 2 milyon TL civarında para harcanmış. Bu nedenle biz yeni dönemde genel olarak köylerimizin kalkınması için yeni projeler geliştireceğiz. Bu yılki bütçemiz 18,5 milyon TL. Yatırımların önemli bir kısmı tarıma ve kırsal alana yönelik olacak. Hazırlayacağımız bu projeler 2010 bütçesinde yer alacak.''
     Çalışma komisyonlarının ise ilerleyen zamanda artacağını ifade eden Çalım, bunların arasında Avrupa Birliği ve hayvancılık konularının ilk sırada yer aldığını sözlerine ekledi.