Edirne İl Özel İdaresi ve İŞKUR'dan ortak seminer

Edirne İl Genel Sekreteri Ahmet Çetin, Edirne İl Özel İdaresi ile İŞKUR Edirne İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa seminer düzenleyeceğini belirtti.

İl Özel İdaresi ve Köy Hizmetleri 2005 yılında çıkan bir kanun ile birleştirilmiş ve yeni bir yapılanmaya gidilmişti.
Bu yapılanma çerçevesinde ağır ve tehlikeli işler de İl Özel İdarelerince yerine getiriliyor. Edirne İl Genel Sekreteri Ahmet Çetin,  İl Özel İdaresi bünyesinde hem 657 sayılı devlet memurları hem de 4857 sayılı iş kanunu kapsamında personel çalışmakta olduğunu belirtti. 4857 sayılı iş kanunu kapsamında halen 279 adet daimi işçi çalışmakta olduğunu ifade Eden Ahmet Çetin, “Bu işçilere söz konusu kanunun 77. maddesi uyarınca İş Sağlığı ve İş Güvenliği konusunda eğitim verilmesi kanuni bir yükümlülüktür. Zaten kanuni bir yükümlülük olmasa bile işveren çalıştırdığı işçinin İş Güvenliği ve İş Sağlığını da düşünerek bunları bilinçlendirmeli ve bir iş kültür oluşturmasına yardımcı olmalıdır. Bu kapsamda Edirne İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları ve Müdürlüğünce planlaması yapılan İş Sağlığı ve İş Güvenliği, İnsan İlişkileri ve İletişim konularında bir eğitim semineri düzenlenmektedir” diye konuştu.
Ahmet Çetin yaptığı açıklamada ayrıca şunları söyledi;
“Bu bağlamda; Öncelikle Türkiye İş Kur ile Edirne İl Özel İdaresi arasında yapılan yazışmalar neticesinde personelin bilgi ve becerisini geliştirmek iş kazalarını en asgariye indirmek ve çalışanların motivasyonunu sağlamak amacıyla 4857 Sayılı İş kanunun 77.maddesi kapsamında bir eğitim semineri düzenlenmiştir. Daha sonra da İnsan İlişkileri ve İletişim konularında da bir eğitim semineri verilecektir.
Söz konusu İş Sağlığı ve İş Güvenliği eğitimi İş Kur Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen eğitim uzmanları Hüseyin Özduman ile Ahmet Cahit Akman tarafından 3 grup olarak verilmektedir.
Eğitim Semineri işletmelerde çalışanların işletme ve verimlilik kültürü ile kalite ve iş güvenliği bilincini arttırarak yüksek performansa ulaşmalarına katkı sağlamak amacıyla düzenlenmektedir.
Yapılan eğitim seminerinde aktif öğretim teknikleri kullanılmakta ve bu amaç doğrultusunda gelişmiş eğitim araç ve gereçlerinden yararlanılmaktadır.
İşletmelerde Eğitim Semineri Programı ise aşağıdaki gibi gerçekleştirilecektir.
1)İş Sağlığı ve Güvenliğinin Önemi
2)İş Kazası ve Unsurları
3)İş Kazalarının Nedenleri
4)İş Kazalarından Doğan Zararlar
5)Kazaları Önlemenin Yolları
6)İş Güvenliğini Geliştirecek Sorumluluklar
7)Meslek Hastalıkları Çeşitleri
8) Meslek Hastalıklarına Karşı Alınabilecek Tedbirler
9)İş Sağlığı ve Güvenliği İle İlgili Alınacak Tedbirler ve Hukuksal Boyut olarak verilecektir.
Söz konusu eğitim semineri 02 Mart 2009-07 Mart 2009 tarihleri arasında 2008 yılı içerisinde yapılan İş Sağlığı ve İş Güvenliği seminerine katılamayan 75 kişiye daha verilmesi planlanmıştır. Bu kapsamda ilk iki grup (50 kişi) İl Özel İdaresi merkez binasında toplantı salonunda diğer gruba ise Keşan Bakım Evinin de katılımı ile Uzunköprü (25 kişiye) Bakım Evinde verilecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” (mc)