Edirne ile Bulgaristan'ın ''Bilgisayar Destekli Mimari Proje Çizimleri' ortaklığı

Edirne Anadolu Kız Teknik, Kız Teknik, Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi'nin ''Bilgisayar Destekli Mimari Proje Çizimleri'' projesinin ortağı Bulgaristanlı heyet Edirne'de proje ziyaretinde bulundu.

     Yambol Kolio İnşaat ve Jeodezi Teknik Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin Edirne'ye gelişlerinde, ev sahibi Anadolu Kız Teknik, Kız Teknik, Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından karşılandı.
     Bulgar ve ev sahibi heyet önce Edirne Valisi Mustafa Büyük ve Edirne Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci'yi makamlarında ziyaret etti.
     Heyet daha sonra, Mimarlar Odası Edirne Şubesi'nde düzenlenen tanışma toplantısına katıldı. Mimarlar Odası Edirne Şube Başkanı Ali Erol'un ev sahipliğini yaptığı toplantıya Yambol Kolio Fiçheto İnşaat ve Jeodezi Meslek Lisesi Okul Müdürü Mariya Gineva, Edirne Anadolu Kız Teknik, Kız Teknik, Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi Okul Müdürü Oğuz Ergincan, Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Angel Angelov, Bulgaristan Mimarlar Odası Başkan Yardımcısı Vasil Kitov katıldı.
     Ardından Edirne'deki aynı okulun inşaat teknolojisi alanı şefi Halit Sayalı yönetiminde hazırlanan seminerde inşaat sektöründe kullanılan bilgisayar destekli mimari çizim teknik, yöntem ve teknolojileri hakkında bilgi verildi.