Edirne Kakava Şenlikleri binlerce kişinin katılımı ile başladı

Edirne'de kutlanan 5. Uluslararası Hıdrellez Kakava Şenlikleri pilav izdihamı ile başladı. Şenlik, tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi mevkiinde başladı. Kutlamalara bu yıl da binlerce kişi katıldı.

Edirne`de başlayan Kakava Şenlikleri, birbirinden renkli görüntülerle başladı. Her yıl mayıs ayının 5 ile 6 tarihleri arasında kutlanan şenlikler bu yılda eğlenceli başladı. Ateşin yakılması, etli pilavın dağıtılmasıyla başlayan etkinlikler, halkoyunları ekiplerinin gösterileri ile sürdü. Roman vatandaşların geniş katılımı ile gerçekleşen Kakava Şenlikleri nedeniyle başka şehirlerden çok sayıda insan Edirne`ye geldi. Akşam saatlerine doğru başlayan etkinlikler öncesinde alanda getirilen odunlar, Edirne Valisi Mustafa Büyük, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Paşa Özen tarafından tutuşturuldu. Alevlerin yükselmesiyle ateşin etrafında gösteriler başladı.

*Yine pilav izdihamı
Türkiye'nin birçok yerinden gelen vatandaşlar Sarayiçi'nde bir araya geldi. İki gün devam eden kutlamalar, önce Kırkpınar Ağalarının heykellerinin bulunduğu alanda büyük bir ateşin yakılması ile başladı. Bir yandan ateşten alevler yükselirken diğer yandan pilav dağıtımına başlandı. Pilavı duyan, başta romanlar olmak üzere çok sayıda vatandaş dağıtımın yapıldığı alana yöneldi. Etli pilavı almaya çalışan yüzlerce vatandaş demir parmaklıklarda izdihama yol açtı.
Pilav dağıtımını gerçekleştiren görevliler vatandaşlara yetişmekte güçlük çekerken bazı kişiler ezilme tehlikesi geçirdi. Pilav dağıtımının ardından alanda pilavlarını alan vatandaşların sevinçleri gözlerinden okunurken birçok vatandaş da pilav alamamanın ve bu şekilde dağıtılmasına tepkisini dile getirirken bir yandan da kaşıksız pilav yemenin yolunu buldular. (mhç)