Edirne Koleji, 4-B sınıfı Dupnisa'da kamp yaptı

Edirne Koleji, 4-B sınıfı Dupnisa'da kamp yaptı

Edirne Koleji 4-B sınıfı öğrencileri ve velileri ile birlikte 30 Nisan- 01 Mayıs 2009 Perşembe ve Cuma günleri İlimiz Demirköy İlçesine bağlı Dupnisa Mağarası’nda kamp yaptılar. Beden Eğitimi Öğretmenleri Kadri Güvenç ile C.Kemal Çavdarlıer rehberliğinde doğa ile iç içe iki gün geçiren öğrenciler, ilk defa kamp yapmanın heyecanını yaşadılar. 

30 Nisan Perşembe günü akşamüzeri yakılan kamp ateşi ertesi gün öğleye kadar hiç sönmedi. Kor üstünde ızgarada pişen sucukların, köftelerin, tadı herkesin damağında kaldı. Ateş çevresinde çok mutlu ve samimi bir ortamın olması öğrenci ve velilerini bir o kadr mutlu etti. O mutlu, samimi, neşeli, sıcak ortamı sanki herkes özlemişti. Kahkahaları ile öğrenciler, dört bir yanı saran ulu ormanı çınlattılar. Orada öğrenci, veli, öğretmen yok adeta büyük bir aile olarak yer aldılar. Uyku saatinde uyku tulumlarının sıcaklığı,  beden eğitimi öğretmenleri Kadri Güvenç ve C.Kemal Çavdarlıer'in sabaha kadar tuttuğu nöbetin rahatlığını hissettiler.

Sabah mis gibi doğada yapılan Gözleme ve çay kahvaltısı, kamp ateşinin sıcaklığıyla çok güzeldi.

Dupnisa Mağarası'nın doğal güzelliklerini gezerken büyülen gözlerle bakan öğrenci ve veliler, bir yandan şırıl şırıl akan buz gibi bir dere, bir yandan başlarına şıp şıp damlayan sular ile sanki heykeltıraşın oluşturduğu sarkıtlar, dikitler,  herkesi hayrete düşürüyordu.

Sıra çadırların toplanmasına gelince herkesi bir hüzün kapladı. Hiç kimse doğadan, o güzel ortamdan ayrılmak istemiyordu. El birliğiyle çadırlar toplandı, çevre temizliği yapıldı. Çocuklar son defa özgürce doğanın kucağına attılar kendilerini; çığlıkları vadide çınlıyordu.

Edirne Koleji Koordinatör Müdürü Mahmut Boztürk; veliler, öğrenciler ve öğretmenlerle yapılan Edirne Koleji Sosyal Hizmetler Projeleri çerçevesindeki çalışmaların artarak devam edeceğini belirtti.