Edirne New York Times Gazetesi'nde

Edirne Belediyesi'nin hazırladığı proje ile Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi  'EDEN'in 2008 yılı destinasyonu olmaya hak kazanmış olan Edirne, şimdi de New York Times Gazetesi'nin 11 Ekim 2009 tarihli sayısında yer aldı. Sürdürülebilir turizm projesi olan EDEN'de yer aldıktan sonra Edirne uluslararası basının ilgisini çekmeye devam ediyor. 8 Mayıs 2009 tarihli Sunday Telegraph gazetesinde Edward Reeves, 'Türkiye'nin Saklı Hazineleri' başlığı ile başkentliğinden günümüze tarihi eserlerinden yemek kültürüne kadar ayrıntılı bir yazı ile Edirne'den övgü ile söz etti.


HABER MERKEZİ
Edirne Belediyesi’nin hazırladığı proje ile Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi  “EDEN”in 2008 yılı destinasyonu olmaya hak kazanmış olan Edirne, şimdi de New York Times Gazetesi’nin 11 Ekim 2009 tarihli sayısında yer aldı.
Sürdürülebilir turizm projesi olan EDEN’de yer aldıktan sonra Edirne uluslararası basının ilgisini çekmeye devam ediyor. 8 Mayıs 2009 tarihli Sunday Telegraph gazetesinde Edward Reeves, “Türkiye’nin Saklı Hazineleri” başlığı ile başkentliğinden günümüze tarihi eserlerinden yemek kültürüne kadar ayrıntılı bir yazı ile Edirne’den övgü ile söz etti.
Bu yazının ardından şimdi de New York Times gezi yazarı Charly Wilder 11 Ekim 2009 tarihinde  “Avrupa’da Yeni Bir Cennet Oluşuyor” adlı yazısında Edirne’ye yer verdi. Gazetede EDEN destinasyonlarının bazılarına atıfta bulunan yazı da Edirne şu sözlerle tanıtıldı;
“Ödülü daha önce alanlardan olan Edirne (Türkiye) üç nehrin birleştiği yerde bulunan ve tarihi Neolitik çağa uzanan eski bir Osmanlı başkenti. Ziyaretçiler, yerel tatların (sakinleri badem ezmesinin oradan çıktığını iddia ediyor) ve hala düğünlerde kullanılan aynalı süpürge gibi geleneksel ürünlerin sunulduğu görkemli tarihi kapalı çarşıları ziyaret edebilirler.”
EDEN projesi ile uluslar arası tanıtım ağında (www.edenineurope.eu) yer alan Edirne bundan sonra da seyahati ve alternatif turizm destinasyonları keşfetmeyi sevenlerin ilgi odağı olmaya devam edecek. (s)