Edirne OSB'DE fabrika bacaları yükselmeye başladı

Edirne Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Fuat Yapalak, OSB'de üç ay içerisinde 3 fabrikanın deneme üretimine başlayacağını belirtti.

     Yapalak, OSB'de 40 parselin tahsis edildiği, 4 parsel için başvuranların durumlarının incelendiğini ve kısa süre sonra bu parsellerin tahsisinin yapılacağını söyledi.
     Edirne OSB'de ilk olarak 2008 yılının ekim ayında faaliyete geçen Florit Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketinin 50 işçiyle deneme üretimini sürdürdüğünü ifade eden Yapalak, OSB'de üç ay içerisinde 3 fabrikanın deneme üretimine başlayacağını bildirdi.
     Edirne Organize Sanayi Bölgesi'nde nisan ayının sonunda İda Kimyevi Maddeler Ticaret Limitet Şirketi'nin 100 civarında işçiyle ıslak mendil, kadın, çocuk ve hasta pedi, bir başka firmanın mayıs ayında 50-100 işçiyle 46 çeşit kablo ve haziran ayında da 150 işçi kapasitesiyle yine bir firmanın kompresör deneme üretimlerine başlayacağını ifade eden Yapalak, ''OSB'de şu ana kadar 17 firmamıza yapı ruhsatı verildi, 8 firmamız ruhsat alma aşamasında ve 5 firmamıza daha ruhsat verilecek. 6 fabrikamızın inşatları sürüyor. Bu yıl sonuna kadar toplam 5 firmamız deneme üretimine geçmiş olacak. Yine yıl içerisinde 10 işletmemizin temelini atmış olacağız'' dedi.
     Yapalak, OSB'de faaliyet gösterecek tüm firmalara yardımcı olduklarını ve biran önce faaliyete geçmeleri yönünde de işlerini kolaylaştırdıklarını belirtti.