Edirne OSB Heyeti seçildi

Edirne İl Genel Meclisi Toplantısı'nda OSB Müteşebbis Heyeti'ne seçilen 10 Meclis Üyesi Vali Mustafa Büyük başkanlığında ilk toplantısını yaptı.

Edirne İl Genel Meclisi Toplantısı’nda OSB Müteşebbis Heyeti’ne seçilen 10 Meclis Üyesi Vali Mustafa Büyük başkanlığında ilk toplantısını yaptı ve Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Organize Sanayi Bölgesi Üst Kurulu (OSBÜK) üyelerini seçti.
4 kişilik OSB Yönetim Kuruluna Erdal Akgün, Sedat Zobar, Fethi Dayan ve Ali Soydan seçildi. İki kişilik Denetim Kurulu Üyeliği’ne İsmet Arçeken ve Mehmet Geçmiş seçilirken Yönetim Kurulu Başkan Vekili de Erdal Akgün oldu. OSBÜK Üyeliği’ne Metin Aral ile Erdal Akgün seçildi. Denetim Kuruluna da İsmet Arçeken ve Mehmet Geçmiş seçilirken Müteşebbis Heyeti Başkan Vekili de Metin Aral oldu.
Vali Mustafa Büyük, OSB hakkında yaptığı konuşmada; “Organize Sanayi'de ben geldikten sonra gördüğüm bir yapılanması vardı. Bir eksiklik olarak da bunu değerlendirdiğim konusu var. Bunu yeteri kadar fırsatımız olmadı. Organize Sanayi'nin Özel İdare tamamı sahibi gözüküyor ve sadece Özel İdare'nin İl Genel Meclisi Üyeleriyle Müteşebbis Heyet, Yönetim Kurulu bu şekilde teşekkül ediyor. Hâlbuki hizmet ettiğimiz alanda sanayiciler orada ilk başlangıçta 60 parsel tevhitlerle (birleştirmelerle) beraber 40 civarında fabrika yeri var. Alanda yatırım yapan, tesis yapan, işleten çalıştıran insanların yönetimimizde hiç bir noktasında gözükmüyorlar.
Zaman zaman çağırıp belli bilgilendirmeler yapıyoruz ama olayın içine giremiyorlar. Bu da bir eksiklik diye değerlendiriyorum. Onlardan da bu yönetime, müteşebbis heyete girmelerinde fayda var. Şu anda daha yatırım aşamasında olması işletmeye açılamaması nedeniyle biz bunu yürütüyoruz. Bu noktayı geçtikten sonra onlar yürütecekler. Bu süreç içinde gördüğüm bir eksiklik olarak söylüyorum. İl Genel Meclisi'nde değerlendirirseniz sizler de rahat edeceksiniz.
Bu toplantıda seçeceğimiz yönetim kurulu arkadaşlarımız da kendilerine sürekli bu durumlarla karşılaşacaklar. Bunu en iyi bilenlerden Erdal Akgün'dür. Bu düşüncemi belirtmekte fayda görüyorum. 4 tane daha sanayicilerden seçeriz ve bu işin içine girerler. Edirne'ye gelip yatırım yapıp ciddi bir riske giren insanın bu işin içinde karar kademelerinde de olması lazım. Karşılıklı güveni sağlayamıyorsak o zaman o insanlar da, "Ben sana niye güveneyim?" diyebilme durumu da olabilir” dedi. (s)