''Edirne sınır komşularıyla ticaretini geliştirmeli''

19. Dönem Edirne Milletvekili ve Devlet eski Bakanı Şerif Ercan, Osmanlı İmparatorluğu'na 92. başkentlik yapan Edirne'nin daha iyi bir konumda olması gerektiğini belirterek, ''Edirne Sınır komşularıyla ticaretini geliştirmeli'' dedi.

Ercan, bakanlığı döneminde Edirne'ye, şehrin gelişmesi ve eksiklerinin giderilmesi için çok sayıda yatırım yapılması için çalışma yaptığını söyledi.
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de desteğiyle Edirne Sarayları'nın restorasyonuna yönelik ilk çalışmaları başlattığını, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde diyaliz merkezinin kurulmasını ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin açılmasını sağladığını, şahsi gayretleriyle Balkan Savaşı Anıtı'nı yaptırılmasını sağladığını ifade eden Ercan, Edirne'de yangın sonrası kullanılmaz hale gelen Alipaşa Çarşısı'nın restorasyonu, Edirne Havaalanı yapım çalışmalarının başlatılması, Türk Müziği Topluğu'nun kurulması ve Selimiye Cami'nin aydınlatılması gibi sayısız hizmetlerinin olduğunu belirtti.
Devlet Bakanı olduğu süre içerisinde birilerine ödenek çıkarma, menfaat karşılığı tayin ve banka kredisi sağlama gibi teşebbüslerde bulunmadığını bildiren Ercan, her zaman Edirne'nin gelişmesi ve saygınlığının artması yönünde gayret serf ettiğini söyledi.
Edirne'de hizmet açısından bir toparlanma, Batıya uyarlama şeklinde yeniliklerin göze çarptığını anlatan Ercan, şunları kaydetti:
''Bugün gelinen noktada Alipaşa Çarşısı'n'daki iş yerleri kapanıyor. Benim bakanlığım döneminde Alipaşa'da esnafının kiraları artırılmamıştı, çünkü şartlar onu gerektiriyordu. Edirne'de sınır ticaretini dengeleyerek çok iyi geliştirmek lazım. Edirne'yle övünüyoruz, gurur duyuyoruz. Atalarımız akıncı boyu olarak gelmişler, bu cennet misali yere yerleşmişler. Yine atalarımız birçok eseri bırakıp gitmişler. Edirne açık hava müzesi olmanın çarelerini araştırmalı. Edirne sınır komşularıyla ticaretini geliştirmeli. Başka hiçbir çaremiz yok. Bizde olan bir ürün komşularımızda yok. Onlar AB'ye girdikleri için bizdeki kadar ürün ortaya koyamıyorlar. Bizden alışverişleri esnafımızı ve üreticimizi canlandıracak. Böylece sıkıntıdan kurtulmuş olacağız.''
Ercan, özel işleri için geldiği Edirne'de bir süre kalacağını belirtti.