''Edirne sınır ticareti kapsamına alınmalıydı''

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Alamut, son kararname ile doğu ve güney doğuda, hatta sınırdan içeride olan illerin bile sınır ticareti kapsamına alındığını belirterek, ''Edirne sınır ticareti kapsamına alınmalıydı'' dedi.

     Alamut, Edirne'nin bu uygulamanın dışında tutulmasını doğru bulmadığını belirterek, ''1997-1999 yılları arasında Edirne'de sınır ticareti vardı. Bunu Edirneli iş adamları o zaman kullandı. Ancak, daha sonra kaldırıldı'' diye konuştu.
     Edirne'nin Avrupa Birliği (AB) ile komşu olduğuna da dikkati çeken Alamut, şöyle dedi:
     ''AB ile serbest ticaret anlaşması var. AB sınır ticaretine pek sıcak bakmıyor. Ankara'da, Edirne Milletvekili Necdet Budak ve Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'la görüştük. Bu konuyu formüle edip, sınır ticareti uygulaması yapılması söz konusu. Biz Edirne için sınır ticaretini gerekli görüyoruz. Komşularımızla iş yapmak zorundayız. En uçta bulunuyoruz. Başka çaremiz yok. Edirne'ye ithal mal değil, ithal müşteri lazım.''
     Alamut, olası sınır ticaretinde komşu ülkelere temizlik ürünleri, yaş meyve ve sebze, inşaat malzemeleri, altın ve tekstil maddelerinin kolaylıkla pazarlanabileceğini ifade ederek, ''Sınır ticaretinde komşularımıza satabileceğimiz ürün yelpazesi çok geniş'' şeklinde konuştu.