Edirne Tarih Turizm ve Kültür Derneği Mehter Takımı kuruyor

Edirne Tarih Turizm ve Kültür Derneği'nden yeni bir hizmet atağı.


HABER MERKEZİ
Yenikadın Köyü’nde çeşitli kursları başlatma ve Köy Müzesi oluşturma kararından sonra yeni bir hizmet atağı daha başlattı.
Dernek Başkanı Sami Gültekin yaptığı açıklamasında; “Derneğimiz, Edirne’nin tarih, turizm ve kültür zenginliklerini gündeme taşımaya ve hayata geçirmeye kararlı. Edirne uzun zaman Osmanlı İmparatorluğuna başkentlik yapış bir şehir. Osmanlı kültürünün bir parçası olan mehter takımının bu güne kadar Edirne’de faaliyete geçmemesi büyük bir noksanlık olduğu gerçeğini bilmeye gerek yok. Derneğimiz bu düşünceden hareketle bünyesinde bir mehter takımı kurulması kararını almış bulunmaktadır.
Mehter takımı kurulması ve çalıştırılmasında Emekli Bando Astsubayı Erol Durucan ve Murat Caner gibi işin erbabı kişilerin görev kabul etmiş olmaları bizleri çok memnun etmiştir. Şimdi bütün Edirnelileri de, nitelikli bir mehter takımı kurulmasında ve mehter takımında görev almalarını bekliyoruz. Mehter takımında görev almanın bir şeref olduğuna inanıyorsanız hemen kayıtlarınızı yaptırın diyoruz.
Sayın Valimiz Mustafa Büyük’e yaptığımız ziyarette mehter tarımı kurma fikrimizi kendisine anlattık. Girişimimizden memnuniyetini dile getirdi. Gerekli desteği vermeye hazır olduğunu söyledi” dedi.
Mehter takımının kurulmasına ve mehter takımında görev alacakların Dernek Başkanı Sami Gültekin’e 0546 515 35 74 ve mehter takımı kurucusu ve çalıştırıcısı Emekli Astsubay Erol Durcan’a 0505 220 80 27 ye başvurmaları gerekiyor. (s)