Edirne Ticaret Borsası 85. kuruluş yıl dönümünü kutluyor

Edirne Ticaret Borsası'nın 85. kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı.

     Edirne Valisi Mustafa Büyük, Edirne Ticaret Borsası Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, Edirne Ticaret Borsasını bugünlere getirenlere teşekkür etti.
     Edirne'nin konumu itibarıyla Türkiye'nin bir çok iline örnek kent olduğunu belirten Büyük, ''Edirne, tarım alanındaki gelişmeleriyle ve önderliğiyle bizi gururlandırıyor'' dedi.
     Kentin gelişmesinde Edirne Ticaret Borsası gibi kurumların ciddi katkılarının olduğunu ifade eden Büyük, ''Sivil toplum kuruluşlarının ve halkın temsilcilerinin, valilikle, belediyeyle, üniversite ve diğer kurumlarla Edirne'nin gelişmesine olumlu katkılar sağlayacak çalışmaları yapmalarını temenni ediyorum'' diye konuştu.
     Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de borsanın bir çok büyük projeleri hayata geçirdiğini ve zaman zaman bu projelerle ilgili işbirliğine gittiklerini söyledi.
     Yap-işlet-devret modeliyle yeniden inşa edilen Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki iş yerlerinde Edirne ve Trakya'da yaşayan insanların çalıştırılmasını isteyen Sedefçi, ''Bu konuda TOBB ve Edirne Ticaret Borsası'nın duyarlı olmasını istiyorum. Bunu da yaparlarsa Edirne'ye katkı sağlama şansımız olur. Biz, kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte olmazsak, sıkıntı yaşarız. Kişisel menfaatleri bırakarak Edirne menfaatleri için kol kola girmeliyiz'' diye konuştu.
     TOBB Yönetim Kurulu üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı da Edirne Ticaret Borsası'nın, kuruluşundan itibaren önemli gelişmeler katettiğini, söyledi.
     Edirne Vergi Dairesi Başkan Vekili Seyfettin Baysal da devletin tek sağlıklı gelir kaynağını vergilerin oluşturduğunu ve verginin sağlıklı alınabilmesinin ekonomik faaliyetlerinin kayıt altına alınmasından geçtiğini kaydetti.
     Konuşmalardan sonra Vali Büyük, Belediye Başkanı Sedefçi ve Vergi Dairesi Başkan Vekili Baysal, borsada 25 ve 50. yılını dolduran üyeler ile 2008 yılında en yüksek tescil yaptıranlara ödüllerini verdi.