Edirne Valiliği'nden, 4 yıllık üniversite bitiren Romanlara iş garantisi

Edirne Valiliği dört yıllık bir üniversiteyi bitiren Roman vatandaşlara iş garantisi imkânı sağlayacak. Başbakan'ın Türkiye genelindeki Romanlarla buluşmasının ardından Edirne Valiliği önemli bir adım attı.

HABER MERKEZİ

Buna göre dört yıllık bir üniversiteyi bitiren Roman gençlere iş garantisi imkânı sağlanacak.
Türkiye'de Romanların en yoğun yaşadığı illerden biri olan Edirne'de bu kesime yönelik önemli projeler yürütülüyor. Roman gençlerin suça bulaşmasını engellemek ve geleceğe güvenle bakmalarını sağlamak için daha önce bir spor kulübü kuruldu. Kulüp bünyesinde yüzlerce çocuk alınarak onların sporla meşgul olmaları sağlandı. Bununla birlikte Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yerinde iyileştirme projesi kapsamında ihtiyaç duyan Roman vatandaşların evlerine mutfak, banyo ve tuvalet yaptı. Ayrıca meslek sahibi Romanların kendi işlerini kurabilmesi için parasal destek imkanı sağlandı. Edirne Valiliği de Roman çocukların daha iyi imkanlarda eğitim görmeleri için ilköğretimde beslenme, ortaöğretimde ulaşım, yüksek öğretimde harç desteği sağlanıyor.
Edirne Valisi Mustafa Büyük, Roman vatandaşların Başbakan'la buluşmasının olumlu bir hava oluşturduğunu söyledi. Buluşmanın Roman vatandaşlara yönelik yürüttükleri projeler üzerinde tekrar çalışma imkanı sağladığını belirten Büyük, Romanların, konut, eğitim, iş temininin sağlanması ve ayrımcılığın önlenmesi konularında taleplerinin olduğunu belirtti. Bu konular üzerinde yürüttükleri çalışmaların bulunduğunu belirten Büyük; “TOKİ tarafından il merkezi ve Keşan'da yapılacak konutlar var. Diğer ilçelerde ihtiyaç duyulan konutlar oldu, bunları bildirdik. Ayrıca meslek edinme ve eğitim alanında çok çeşitli projeler yürütülüyor. İş temini konusunda çeşitli kurslar açarak eğitim vermeye çalışıyoruz. Edirne'de yoğun olarak yaşamaları nedeniyle Roman vatandaşlara yönelik ciddi bir çalışma içersine girmiş olacağız” dedi.
Edirne Valisi Mustafa Büyük, valilik olarak şimdiye kadar yürüttükleri projeler kapsamında ilköğretim çocuklarına beslenme, ortaöğretimdeki çocuklara ise ulaşım imkanı sağladıklarını ifade etti. Üniversite eğitimi gören gençlerin harç paralarının valilik tarafından karşılandığını kaydeden Büyük; “Dört yıllık bir üniversiteyi bitiren herkesi mutlaka iş sahibi yapma sözü veriyoruz. Yani bir yerde dört yıllık üniversite bitiren bir kişiye valiliğin imkânlarıyla iş temin etme konusunda çabalayacağımı, gayret edeceğimizi belirtiyoruz” müjdesini verdi. (yy)