Edirne valiliğinden yüksek öğretimde yurt sorununun çözümüne destek

Edirne Valiliği, yüksek öğretimde öğrencilerin en çok karşılaştıkları; kalacak yer teminine destek amacıyla, kentteki kamuya ait kuruluşların konaklama yerlerini öğrencilerin hizmetine açtı.



Edirne Valisi Mustafa Büyük,  yaptığı açıklamada, Trakya Üniversitesi'nde yeni eğitim yılının başlaması dolayısıyla kentte, yurtlarda kalamama sıkıntısının başladığını söyledi.
Edirne'deki Kredi Yurtlar Kurumu'nun toplam kapasitesinin merkezde 3 bin 300 olduğunu ve halen 2 bin 500'e yakın öğrencinin yedekte beklediğini ifade eden Büyük, bu öğrencileri mümkün olduğunca misafir öğrenci statüsünde bir yerlerde misafir etmeye gayret ederken, kamuya ait tüm misafirhaneleri de öğrencilere tahsis ettiklerini belirtti.
Öğretmenevi ve DSİ gibi kuruluşlar dahil olmak üzere kentteki tüm misafirhaneleri Kredi Yurtlar Kurumu'nun öğrenciler için belirlenmiş olduğu misafir öğrenci ücretinden tahsis edildiğini bildiren Büyük, şunları dedi:
''Kredi Yurtlar Kurumu'nun 500'ü kız olmak üzere bin öğrenci kapasiteli yurt yapım projesi var. Bu yurdun yapılmasını bekliyoruz. Yeri de tespit edildi. İnşallah gelecek yıl eğitim öğretim yılına hazır olur. Edirne'de çok ciddi bir yurt ihtiyacı var. Özel yurtlarında bu ihtiyaçları karşılayamıyor. Öğrencilerin ve ailelerin mağduriyet içinde olduğunu görüyoruz, gözlüyoruz. Özel yurtların ücretleri yüksek, hemde tamamı dolu.''
Edirne'de yurt sorununun ortaya çıkmasında üniversitede öğrenci sayısının artması, bazı bölümlere hazırlık sınıfının konulmasının etkili olduğunu belirten Büyük, ''Geçen yılda yurt sıkıntısı yaşandı. Bu yıl ise bu dahada belirgin hale geldi. İlk yarı yıla kadar çocuklarımızın kamu kuruluşlarında misafir edilmesini sağlayacağız. Hayırseverlerin öğrenci yurdu yapmaları konusunda katkı yapmasını bekliyoruz'' dedi.
Büyük, kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhanelerin kapasitelerinin fazla yüksek olmadığını buna rağmen 200-300 civarında öğrencinin buralarda barındırılacağını ve Güzel Sanatlar Lisesi'nin yurdundan yararlanılacağını bildirdi. aa