EDİRNE VALİSİ BÜYÜK: -''BİNİCİLİĞE MERAKLI GENÇLER PROJE SAYESİNDE MESLEK EDİNİYORLAR''

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Edirne'de Roman vatandaşların meslek edinmesini sağlamak amacıyla ''At Binicilik Eğitmeni Yetiştirme Projesi'' hazırlandı.

     Edirne Valisi Mustafa Büyük, proje kapsamında Bosnaköy'deki At Binicilik ve Eğitim Merkezi'nde verilen kursa katılan vatandaşları ziyaret ederek proje hakkında bilgi aldı.
     Edirne'de at binme sporuna özellikle Roman vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Büyük, gençlerin at biniciliğini spor olarak benimsemesinin güzel olduğunu söyledi.
     Toplum destekli polis kavramı içinde Edirne Emniyet Müdürlüğünün desteği ve gayreti ile ''At Binicilik Eğitmeni Yetiştirme'' projesi hazırladıklarını anlatan Büyük, ''Binciliğe meraklı gençler proje sayesinde meslek sahibi oluyorlar. Kursiyerlere proje kapsamında eğitim veriliyor. Bu konudaki çalışmalarımızı sürecek'' dedi.
     Edirne Emniyet Müdürü Hanefi Avcı da Roman vatandaşlara ellerinden gelen her türlü desteği verdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
     ''Roman vatandaşlarımız at binme sporuna meraklı. Bu mesleği severek yapabileceği ve anlayabildikleri konuları seçmek çok önemli. Gördük ki onlar atların dilinden çok iyi anlıyor. Hatta günlük hayatlarında atlarla birlikteler. Böyle bir proje geliştirileceği kanaatine vardık. Onlarla olan görüşmelerimizde de bu işi yapabileceklerini söylediler. Bu projeyi sürdürmeye çalışıyoruz. Toplum Destekli Polisin de bu konuda dolaylı bir yardımı var. Hatta Edirne'de atlı polis ekibinin kurulması için teklifte bulunacağız. Kabul edilirse, nostalji olarak iki köprü arasında ve Karaağaç'ta atlı polis ekibi kurabiliriz.''
     Ziyaretin ardından Avcı, ata binerek parkurda bir süre dolaştı.