Edirne Valisi Mustafa BÜYÜK, miting alanında işçilerin bayramını kutladı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Edirne'de coşkuyla kutlandı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Edirne'de coşkuyla kutlandı.
     1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutlamak isteyen sendikalar, sivil toplum örgütleri, siyasi partilerin temsilcileri ve üyeleri gruplar halinde Selimiye Meydanı'nda toplandı.
     Ellerinde üye oldukları sendikalara ait bayraklar ve taleplerini içeren dövizler taşıyan gruplar, çeşitli sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Talatpaşa ve Tahmis caddelerini yürüyerek geçen grup, daha sonra Saraçlar Caddesi'ndeki miting alanına geldi.
     Edirne Valisi Mustafa Büyük, Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ve Edirne Cumhuriyet Savcısı İbrahim Ethem Dikmen, konuşmalar başlamadan önce miting alanına gelerek işçilerin bayramını kutladı.
     Burada Vali Büyük, Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Metin Kır'a çiçek verdi. Alkışlar eşliğinde çiçeği alan Kır, Büyük'e teşekkür etti.
     Kır, 30 yıl aradan sonra tekrar meydanlarda olduklarını belirterek, ''Uzun yıllardan sonra Edirne'de ilk kez 1 Mayıs kutlama coşkusunu yaşıyoruz. İnsanlara güven verip bundan sonrada 1 Mayısları daha rahat ve huzurlu kutlamak istiyoruz. Örgütlenmenin önü de mutlaka açılmalı'' dedi.
     Miting komitesi adına konuşan Jale Yamaner de işçilerin meydanlara çıkmasını engellemek için pek çok oyunun denendiğini savunarak, şöyle konuştu:
     ''Türkiye'de 1 Mayıs denilince herkesin aklına hemen 1 Mayıs 1977 gelir. Karanlık güçlerin kirli ve kanlı elleri kullanarak provoke ettiği, onlarca insanın katledildiği, yaralandığı güzel bir bahar gününü amansız bir paniğe dönüştürdüğü o acı gün. Ama hayat ve mücadele devam ediyor, edecek.
     Halkın yaşadığı krize rağmen siyasi iktidar (hamdolsun, kriz Türkiye'yi teğet geçti) diyebiliyor. Kriz, Türkiye'yi, Edirne'yi, işçiyi, çiftçiyi, esnafı, memuru, gençleri teğet geçmedi. Kriz en ağır koşullarıyla halen devam etmektedir.''
     Grup, konuşmanın ardından müzik eşliğinde halay çekip oyunlar oynadı. Miting olaysız dağıldı.
aa