Edirne Valisi Sözer, Batı Trakya Kadın Platformu Kermesi'ne katıldı

Batı Trakya Kadın Platformunca Yunanistan'ın İskeçe Kenti'nde yapılan kermese katılan Edirne Valisi Gökhan Sözer, ''İnsan olmanın en önemli özelliklerinden birisi de iyiliğe, güzelliğe, yardımseverliğe yaktın olmaktır'' dedi.



Ksanthi Yüzme Havuzu Parkı'nda düzenlenen kermese Edirne Valisi Sözer, Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen ve Edirne Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı'nın da yer aldığı bir heyet katıldı.
Heyet, Türkiye'nin Gümilcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç ile İskeçe Belediye Başkanı Mihalis Stilyanidis, İskeçe Vali Yardımcısı Türkeş Hacımemiş, İskeçe Milletvekili Çetin  Mandacı, Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Mete, Gümilcine Müftüsü Ahmet Kara, Dostluk, Barış ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, çevre belediyelerin başkanları ile çok sayıda İskeçeli tarafından karşılandı.
Edirne Valisi Sözer, kermese katılmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, ''İnsan olmanın en önemli özelliklerinden birisi de iyiliğe, güzelliğe, yardımseverliğe yaktın olmaktır. Bu tür etkinliklerde yaradılışlarından kaynaklanan özellik dolayısıyla kadınlar hep önde yer alıyor. İskeçe'de düzenlenen bu kermese de kadın eli değmiş ve Kadın Platformu organizasyonu yapmıştır. Onların bu çalışmalarından büyük mutluluk duyduk. Ayrıca bizleri davet etmenizde ayrıca mutluluk verdi'' dedi.
Türkiye'nin Gümilcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç, kermesin yapılmasında emeği geçenleri kutlayarak, ''Kermesin bölgede halklar arasında işbirliği ve dayanışmaya katkı sağlayacağına inanıyorum. Eşim de bu kermes için yaz boyunca büyük çaba sarf etti. Ayrıca bugün burada Edirne'den Sayın Valimiz var. Bu tür etkinlikler görüldüğü gibi sivil toplumdan kaynaklandığı zaman Türkiye ile Yunanistan arasında anlayışın, dostluk ve karşılıklı yarar anlayışının güçlenmesine katkı yapmaktadır'' diye konuştu.
Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Mete, geçtiğimiz yıl Gümilcine'de yapılan kermesten elde edilen gelirle satın alınan ambulansın insanlığa hizmet için Gümilcine Hastanesine armağan edildiğine dikkati çekerek, ''Yardımlaşma İslam dininin bize kazandırdığı güzelliklerden birisidir. Bizim bulunduğumuz ortamda, memlekette de bütün dünyada olduğu gibi fikirlerimiz vardır. İhtiyaç sahiplerimiz vardır. Okuyan talebelerimiz vardır. Bunlarla alakalı olarak Batı Trakya'da da çalışmalar yapılıyor. Kermes bunlardan birisidir. Belediye Başkanı Stilyanidis'e teşekkür ediyorum. Kendisi Batı Trakya'da yaşayanlara ayırım yapmadan hizmet ediyor'' ifadesini kullandı.
İskeçe Milletvekili Çetin Mandacı ile Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, kermesin dayanışma ve yardımseverlik duygularını ortaya çıkardığını ve yararlı olduğunu bildirdi.
İskeçe Belediye Başkanı Stilyanidis, ''Amaç hayır olduğu için kadın platformunu kutluyorum'' dedi.
Edirne Valisi Sözer Başkanlığındaki heyet daha sonra, yaya olarak İskeçe Müftülüğü’ne gitti. Müftülükte Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Mete, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Mete, Edirne Valisi Sözer'e bir tespih, heyetteki kadınlara ise işlemeli örtüler hediye etti. Edirne Valisi Sözer ise Mete'ye mis sabunu ile kitap hediye etti.
Heyet daha sonra, İskeçe Türk Birliği, Gümilcine Türk Birliği ile Dostluk, Barış ve Eşitlik Partisi Genel Merkezi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. aa