Edirne Valisinden Başsavcıya veda yemeği

Edirne Valisi Mustafa Büyük, ''Güven veren, görevini en iyi şekilde hakkıyla yapan Başsavcı ile çalışmaktan mutluluk duydum'' dedi.


Büyük, İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Edirne Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Dikmen onuruna verdiği veda yemeğinde yaz mevsiminin bürokratlar için tayin dönemi olduğunu söyledi. Yaz ayları gelince ''Kimler geliyor, kimler gidiyor'' diye insanların merak içinde kaldığına işaret eden Büyük, ayrılışların insanlara hüzün, üzüntü ve acı verdiğini belirtti.
Büyük, şöyle konuştu:
''Bu tür toplantıların konuşma zorlukları var. Herkes olumlu şeyleri söylemek zorunda hisseder kendini. Ama ben en içtenlikle söylüyorum, güven veren, görevini en iyi şekilde hakkıyla yapan başsavcı ile çalışmaktan mutluluk duydum. Başsavcımız, eşi ile birlikte nerede görev varsa her zaman katılan, destek veren konumda oldu. Böyle bir başsavcıyla çalışmak benim için ayrı bir mutluluk oldu. Bundan sonraki görevinde başarılar diliyorum.''
Dikmen de bugüne kadar Türkiye'nin 9 ilinde görev yaptığını belirterek, her ayrılışlarda olduğu gibi içinde bir burukluk, bir acı hissettiğini bildirdi.
Türkiye'nin en güzel ilinde üç yıl görev yaptığını anlatan Dikmen, şunları söyledi:
''Bu güzel şehre elimden geldiğince hizmet etmeye çalıştım. Güzel dostluklar edindim. Çok saygıdeğer insanlarla kamu görevini paylaştım. Devlette hizmetleri belirleyen, makamları veren bizzat devletin kendisidir. Bizim kamu görevlisi olarak böyle bir tasarrufta bulunmamız söz konusu değil. Bizler devletimize, milletimize sadakatle, severek elimizden geldiğince görev yapan kamu görevlileriyiz. Yaptığımız iş ile de her zaman şeref duyarız. Onun için makamları veren devlet, hangi görevi veriyorsa onu yapmak zorundayız. Şükürler olsun Allah'a, devletim bugüne kadar bana çok severek çalışabileceğim, gurur duyabileceğim görevler verdi, onları yaptım. Şimdide bana başka bir görev tevdi ediyor, başka bir yerde. Oraya hiç bir burukluk duymadan gideceğim, elimden geldiğince devletime, milletime görev yapmaya devam edeceğim.''
Konuşma sırasında duygulanan Dikmen, asıl üzüntüsünün, Edirne'deki mutlu hayatından sonra, yeni bir hayata başlayacak olmanın tedirginliğini yaşadığını vurguladı.
Dikmen, ''Edirne Türkiye'nin yaşanabilir, görev yapılabilir en güzel şehirlerin başında geliyor. Bu şehre ve insanlarına hizmet etmekten onur duydum. Bundan sonraki yaşantımda, anılarımda ve düşüncelerimde Edirne hep var olacak. Karıncayı incitmeyecek bir yapıya sahip olduğumu biliyorum ama kusurum varsa Edirne halkından özür diliyorum. Edirne'den hiç kimseye kırgınlık duymadan, huzur içinde, mutlulukla ayrılıyorum'' dedi.
Konuşmanın ardından Dikmen'e, Edirne Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yardımcı ile Vali Büyük, Selimiye Camii işlemeli seramik tablo, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de güreşçilerin tasvir edildiği bir maket verdi. aa