Edirneli İşadamları Belediye Başkanı Sedefçi ile görüştü

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İ. Ömer Erakman, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Alamut ve Yönetim Kurulu Üyeleri Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi makamında ziyaret etti.

Geçtiğimiz günlerde yapılan yerel seçimler sonunda tekrar Belediye Başkanlığına seçilen Hamdi Sedefçi’yi ETSO Yönetim Kurulu Üyeleri tebrik ederek hayırlı olsun dileklerini ilettiler.
Belediye Başkanı Sedefçi, yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verdi. Sedefçi,” Edirne halkına beni tekrar bu göreve layık gördükleri için teşekkür ediyorum. Halkımız bize onur verdi, şeref verdi. Seçim bitti bundan sonra el ele vererek Edirne’mizi daha güzel mevkilere taşıyacağız. Seçim öncesi yapmayı düşündüğümüz projeleri hayata geçirme çalışmalarına başladık. Sanayi ve turizm alanında da İlimiz için hep birlikte çalışmalar yapacağız. Amacımız Edirne’mizi hak ettiği yere taşımak” dedi.
Selimiye Meydanı projesi, Yıldırım Kule projesi, ulaşım sisteminin yenilenmesi gibi projelerin hayata geçmesi için düğmeye basıldığını ifade eden Sedefçi, Yıldırım Kule’nin yapımında kararlı olduklarını dile getirerek “Yıldırım Kule’nin yapımı ve Yıldırım semtindeki tabyaların restoresi ile birlikte turizmimizin canlanacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Alamut, Belediye Başkanı Sedefçiyi tekrar göreve seçilmesinden dolayı tebrik ederek, ETSO olarak her konuda belediye ile işbirliğine hazır olduklarını dile getirdi. Alamut, “Belediye’mizin güzel çalışmalar yapacağından eminiz. Edirne’nin kalkınması için İlimizin kanaat önderleri ile  birlikte güç birliği yapalım. Sektörel bazda teşvik alalım istiyoruz. İlimiz’in turizm alanında sıçrama yapması lazım.  Yurt dışından gelen gurbetçilerimizi ve turistleri Kapıkule Sınır Kapısı’ndan giriş yaptıktan sonra Edirne’ye girmelerini sağlamak için çalışmalar yapalım. Yollara koyacağımız yönlendirme tabelaları ile bunu başaracağımıza inanıyorum” dedi.
Alamut, hizmet sektöründeki esnafa gerekli eğitimlerin verilmesini, esnafımızın ve lokantaların etiket ve fiyat listesi kullanma alışkanlığı edinmesi ve zorunluluk getirilmesi noktasında çalışmaların yapılması gerektiğini de dile getirdi.
Daha sonra ETSO Yönetim Kurulu Üyeleri,  Edirne ve işadamlarımız ile ilgili sorunları Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ye ilettiler. (mc)