Edirneli Kadın Girişimciler Eğitimlere Dedeağaç'ta devam etti

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ETSO) Sivil Toplum Diyaloğu- AB-Türk Odaları Forumu, AB-Türkiye Odaları Ortaklık Hibe Programı teklif çağrısı kapsamında Yunanistan Drama Ticaret Odası ortaklığında hazırlayıp sunduğu ve hibe almaya hak kazanan kadın girişimciliğinin desteklenmesi konulu 'UYANIŞ: Girişimcilik Bilgisiyle Kadın Faaliyetlerinin Geliştirilmesi- Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi' projesi kapsamındaki gerçekleştirilen eğitimlerin 3. modülü 10-12 Mayıs 2009 tarihlerinde Yunanistan'ın Dedeağaç kentinde gerçekleştirildi.

 

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) Sivil Toplum Diyaloğu- AB-Türk Odaları Forumu, AB-Türkiye Odaları Ortaklık Hibe Programı teklif çağrısı kapsamında Yunanistan Drama Ticaret Odası ortaklığında hazırlayıp sunduğu ve hibe almaya hak kazanan kadın girişimciliğinin desteklenmesi konulu “UYANIŞ: Girişimcilik Bilgisiyle Kadın Faaliyetlerinin Geliştirilmesi- Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi” projesi kapsamındaki gerçekleştirilen eğitimlerin 3. modülü 10-12 Mayıs 2009 tarihlerinde Yunanistan'ın Dedeağaç kentinde gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan ETSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemil Gürel şunları kaydetti;
“Eğitimlere Odamız Yönetim Kurulu Üyelerinden Cavit Duvan, Fehmi Irmak, Özay Öztürk, A.Kürşad Kıyunat, Bekir Behzat Önengüt ve Edirne Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İrfan Yıldırım da iştirak etti.
Dedeağaç kentinin en önemli müzesi olan “Evros Etnoloji Müzesi”nde gerçekleştirilen eğitimlerde girişimcilerimiz, EPADA Firması Yöneticisi Demosthenis DOUKAS tarafından “Yerel Ürünlerin Pazarlanması, Yerel ürün nedir?,Geleneksel ürünler göz önüne alındığında, doğru ürünü seçebilmek, Yerel ürünün geliştirilmesi, Yerel bir ürünün açık pazarlara pazarlanması (iç ya da dış)” konularında eğitim gördüler. İkinci oturumda ise “THEONI” kurucusu ve Evros Etnoloji Müzesi Müdürü kadın girişimci Aggela GIANNAKIDOU tarafından “Başarılı bir kadın girişimi nasıl yaratılır?, Nasıl sürdürülür? Müşteriler nasıl bulunur? Erkekler dünyasında nasıl büyünür ve ayakta kalınır?” konularında eğitim gören girişimcilerimiz, programın ikinci gününde iki ayrı firma ziyaretinde bulundu. Bir kadın işletmesi olan “THEONI” ve Feres'in en büyük kadın kooperatifini ziyaret eden girişimcilerimiz, program sonunda çok verimli kazanımlar edindiklerini ifade ettiler.
2 günlük program kapsamında yaklaşık 30 kişilik bir heyetle Dedeağaç İli’ni ziyaret eden kadın girişimcilerimiz, hem Dedeağaç'ı daha yakından tanıyarak potansiyel iş imkanlarını değerlendirme imkanı edindiler, hem de karşı bölgede benzer işletmelerle gerçekleştirdikleri iletişim ve etkileşim sayesinde geleceğe dönük sürdürülebilir ticari ilişkiler için başlangıç adımı atmış oldular.” (mc)