Edirneli Tekvandocular Türkiye Şampiyonası'ndan 3'lükle döndü

Edirneli Tekvandocuların Nevşehir'de yapılan Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'ndan başarılı sonuçlarla döndüğü bildirildi.

 


Şampiyonada, Edirne ve Keşan'dan iki sporcunun üçüncülük aldığı belirtildi.
Edirne Merkez'den Trakya Gençlik Spor Kulübü sporcusu yeni bir kulüp olmasına rağmen, Türkiye Şampiyonasından dereceyle dönmesi Edirnelileri ve kulüp yöneticilerini mutlu etti.
Kulüp Antrenörü Yasin Nas, yaptığı açıklamada, kulüplerinin iki yıl önce çalışmalarına başladığını ve bu süre içinde özveriyle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.
Edirne'den bu güne kadar kendi branşlarında hiç Milli Takıma sporcu veremediklerini dile getiren Nas, ileri ki yıllarda hedefinin Edirne'den milli takıma sporcu kazandırmak olduğunu söyledi.
Şampiyonaya yaklaşık 1500 sporcunun katıldığını dile getiren Nas, şunları kaydetti:
''Yeni bir kulüp olarak bu şampiyonada Edirne'nin ismini duyurmaktan mutluyuz. Şampiyonadan daha büyük başarılar bekliyorduk ama, sporcularımızın deneyiminin az olması başarımızı biraz etkiledi. Sporcularımızın maçlardaki başarıları önümüzdeki yıllar için büyük umut vermekte.
Kulüp olarak bizim amacımız, başarılı sporcular yetiştirerek, milli takıma Edirne'den sporcu vermektir. Bugüne kadar Edirne'den milli takıma sporcu yetiştirilememesi benim gibi genç antrenörleri çok üzmekte. Biz Milli takıma ilk sporcuyu vererek Tekvando'da Edirne'nin de var olduğunu göstereceğiz.'' aa