Edirneliler Kırşehir' de birinciliği kimseye bırakmadı

Türkiye genelinde Ahilik Haftası münasebeti ile çeşitli etkinliklerle kutlanılan haftanın en önemli noktası Kırşehir. Kırşehir'de düzenlenen Ahilik Haftası ile ilgili fuarda Edirne'yi temsilen, Edirne'de 'Yılın Ahisi ' seçilen Arslanzade'nin sahibi Arif Meriç katıldı.

 

Aydeniz Dereli

Türkiye genelinde Ahilik Haftası münasebeti ile çeşitli etkinliklerle kutlanılan haftanın en önemli noktası Kırşehir. Kırşehir’de düzenlenen Ahilik Haftası ile ilgili fuarda Edirne’yi temsilen, Edirne’de “Yılın Ahisi “ seçilen Arslanzade’nin sahibi Arif Meriç katıldı. Edirne’den Bizim Lokanta’nın müdürü olan Bahri Dinar ve emekli, eski Selimiye müezzinlerinden Yusuf Hoca ile birlikte katıldıkları Fuar’da giydikleri Osmanlı kıyafetleri ile dikkatleri üzerlerine çektiler. Fuar’da gelen herkese Deva –i Misk hediye eden ve Edirne’nin güzelliklerini tanıtan bu gönüllü Edirne elçileri aynı zamanda Edirne’nin de önemli tanıtımını gerçekleştirmiş oldular. Fuar’da en fazla ilgi gören Edirne standı aynı zamanda tüm iller içinde birinci seçilerek Kırşehir’de de Edirne birinciliği kimseye kaptırmamış oldu.
Fuarı ziyaret edenler arasında yer alan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Edirne standını ziyaret etti. Bu ziyaret esnasında daha önceleri birçok devlet büyüğüne ve Amerika Devlet Başkanı Obama’ya dahi vermiş olduğu Türk Bayrağı şeklinde ki Edirne’nin meşhur Badem Ezmesini Bakan Ergün’e hediye eden Arif Meriç, aynı zamanda ilin çok meşhur macunu ve bin derde deva olan 'Deva-i Miski’de ikram etti.
Kırşehir’ deki fuar ile ilgili açıklama yapan Arif Meriç “Bizler Edirne’nin temsilcileri olarak, Edirne’mizin önemini ve tarihi güzelliklerini anlatmayı kendimize dert edindik. Bunu gönlümüze yerleştirdik. Allah’a şükürler olsun ki gittiğimiz her yerde de anlımızın akı ile çıkıp birincilikler kazandırarak Edirne’mizi onurlandırıyoruz. Bu gibi organizasyonlarda Edirne’mizin güzelliklerini henüz duymamış görmemiş olanlar için bizler buyurun Edirne’mize gelin güzelliklerimizi görün diyoruz. Standımıza gelen herkese Edirne’nin tarihi lezzetlerini ikram edip tattırıyoruz. Tarihin derinliklerinden gelen lezzetleri, ecdadımızın bizlere bıraktığı bu güzellikleri tatmalarını sağlıyoruz. İnşallah gönüllü elçiliğimiz devam edecektir. Edirne’nin mücadelesini, her zaman ve her yerde vermeye hazırız. Bu etkinliklerde beni yalnız bırakmayan ve Edirne’nin tanıtımında çok önemli bir rol üstlenen sevgili dostum Bahri Dinar’a da çok teşekkür etmek istiyorum. Onun değerini Edirnelilerin bilmesi gerekir” şeklinde konuştu.