EFOD ustalarının muhteşem fotoğraf gösterisi yoğun ilgi gördü

EFOD ustalarının muhteşem fotoğraf gösterisi yoğun ilgi gördü

Türkiye’nin en büyük ve en köklü fotoğraf topluluklarından olan Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği(EFOD) üyeleri tarafından Kırklareli Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda fotoğraf gösterisi düzenlendi. EFOD onursal üyelerinden Behiç Günalan, Derya Azmak, Hüseyin Kabasakal ve Okan Yılmaz’ın dört günlük bir fotoğraf gezisi esnasında kareledikleri 3 bin kadar fotoğraftan doksanının gösterildiği slayt sunum, “Yüreğinin götürdüğü yere git” adı altında Kırklarelili fotoğrafseverlerin beğenisine sunuldu.

Gösteriye Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur, Il Mahalli Idareler Müdürü Alaeddin Ikican, Il Basın Hakla Ilişkiler Müdürü Cengiz Şen, Kırklareli Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O Müdürü Bilal Yeşen, Kırklareli Şair- Yazar Edebiyatçılar Derneği Başkanı Mustafa Ermiş, Kırklareli Boyacılar Başkanı Ayhan Gülhane, EFOD Başkanı Serdar Iyiiz, EFOD üyeleri Behiç Günalan, Enver Şengül, Okan Yılmaz, Derya Azmak ve çok sayıda davetli katıldı.

Kırklareli’de fotoğraf sanatının gelişmesi ve geliştirilmesi için amatör ruhla çalışmalarını sürdüren Kırklareli Fotoğraf Kulübü önderliğinde gerçekleştirilen gösteri öncesi Kırklarelili fotoğraf gönülülerinden Zafer Tunç yaptığı açılış konuşmasında Kırklareli’de fotoğraf sanatını geliştirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek gelen davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

EFOD üyeleri Behiç Günalan, Derya Azmak, Hüseyin Kabasakal ve Okan Yılmaz tarafından 4 gün içerisinde; Manyas kuş Cenneti, Bursa- Göyazı, Bursa- Cumalıkızık ve Suuçtu Şelalesi’nden çekilmiş 90 fotoğraf akabinde slayt sunum ve müzik eşliğinde gösterildi. Gösteriyi sessiz bir şekilde izleyerek fotoğraflara hayran kalan katılımcılar, gösterinin sona ermesi ile fotoğrafları çeken Behiç Günalan, Derya Azmak ve Okan Yılmaz’a çektikleri fotoğraflar ve fotoğraf teknikleri hakkında sorular sorarak bilgiler aldı.

Gösteri sonrasında ayrıca Halk Eğitim Merkezi girişindeki koridorda, Nedret Benzet ve Erhan Baycan’ın karelerinin yer aldığı ve resmi olarak dün açılan “Balkan Esintileri Fotoğraf Sergisi”nden de bir kaç kare ahşap şövalyeler eşliğinde sergilendi. “Yüreğinin götürdüğü yere git” fotoğraf gösterisi ve soru- cevap kısmının ardından katılımcılar ve EFOD ustaları fotoğraf üzerine sohbet etti. Akabinde fotoğraf ustaları Edirne’ye geri döndü.