''EGD Halı Saha Turnuvası'' başladı

Edirne Gazeteciler Derneğinin (EGD) 22. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ''EGD Halı Saha Turnuvası'' Edirne Valisi Mustafa Büyük'ün başlama vuruşuyla, Gazeteciler ve Açık Cezaevi hükümlülerinin takımları arasında oynanan karşılaşmayla start aldı.

 

Sarayspor Tesislerinde oynanan karşılaşmadan önce düzenlenen tören, Edirne Belediyesi Bandosunun mini konseriyle başladı. Konserin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Edirne Valisi Büyük, törende yaptığı konuşmada, bayramın coşkusunu yaşadıkları bir günde, güzel bir spor organizasyonuyla bir araya geldiklerini belirtti.
Sporun evrensel bir oyun olduğunu ifade eden Büyük, ''Spor her şeyi birleştiriyor. Fazla söze hacet yok. Ben gazeteciler gibi çok önemli bir topluluğun yaptığı bu organizasyonu canı gönülden tebrik ediyorum, başarılar diliyorum'' dedi.
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Namık Kemal Döleneken de, insanların spor yaparak hayatın günlük stresinden uzaklaştığını ifade etti.
''Spor dostluk ve kardeşlik demektir'' diyen Döleneken, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Hepiniz buraya futbol seyretmeye geldiniz. Spor dostluk ve kardeşlik demektir. Dünyada bu kadar üzücü olaylar yaşanırken, insanlar yaptıkları kültürel etkinliklerle teselli buluyor. Sporla hem kafamızı, hem bedenimizi dinlendirmiş oluyoruz. Hangi meslekten olursak olalım, hangi mahallede oturursak oturalım, hepimizin kurtuluşu spor yapmak gibi görünüyor. Ben Edirne Gazeteciler Derneğine ve sevgili Başkanı Derya Bey'e böyle bir organizasyonu düzenlediği için teşekkür ediyorum.''
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran da sporun her dilde, her ülkede aynı şekilde anlaşıldığını bildirdi.
Edirne Gazeteciler Derneği Başkanı Derya Sarılarlı, 22. yıl kuruluş yıl dönümleri etkinlikleri kapsamında futbol turnuvası düzenlediklerini vurguladı. Turnuvanın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Sarılarlı, turnuvaya katılan takımlara başarılar diledi.
Vali Büyük'ün Gazeteciler takım kaptanı Salih Baran ile açılış vuruşunu yapmasının ardından, Gazeteciler takım kaptanı Baran ve Açık Cezaevi hükümlüleri kaptanı Mehmet Çelik takımları adına ve centilmence bir turnuva geçmesi dilekleriyle birbirlerine çiçek verdiler.
Karşılaşma sonunda Gazeteciler, Açıkcezaevi hükümlülerine 12-1'lik skorla yenildi.  Maç sonunda, açıkceaevi takımında oynayan bazı hükümlüler, kendilerine yaşatılan mutluluk için tertip komitesine ve EGD Başkanı Sarılarlı'ya şükranlarını sunduklarını ilettiler. aa