Eğitim Bir-Sen, KID-YAD ve LIAD'tan Vali Coş'a destek ziyareti

Eğitim Bir-Sen, KID-YAD ve LIAD'tan Vali Coş'a destek ziyareti

Eğitim Bir-Sen İl Temsilciliği, Kırklareli İnsani Değerler Yaşatma Derneği (KID-YAD) ve Lüleburgaz İş Adamları Derneği (LIAD), Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş hakkında son günlerde medyada çıkan yanlı haberler dolayısıyla destek ziyaretinde bulundular.

Kırklareli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 215 Roman vatandaşının evine Tuvalet ve Banyo yapılması ile ilgili olarak medyada yer alan ve Vali Coş’u hedef alıp, “seçim yatırımı” diyerek bu yardımların muhtaçların ellerine geçmesini engellemeye çalışan haberlere karşı, Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’a olan destek gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

Her geçen gün Vali Coş’a olan desteklerin artmasının ardından 12 Şubat Perşembe günü Eğitim Bir-Sen İl Temsilciliği, dün ise KID-YAD ve LIAD mensupları Vali Coş’u makamında ziyaret ederek destekte bulundular.

KID-YAD; “Yardımlarınızı baltalamaya çalışanları nefretle kınıyoruz”

Kırklareli İnsani Değerler Yaşatma Derneği (KIDYAD) tarafından gerçekleştirilen destek ziyaretinde; Dernek Başkanı Hasan Kasap, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Uzun ile Ferhat Seçkin hazır bulundu. Dernek Başkanı Kasap, Vali Coş’un yapmış olduğu bu insani yardımlardan çok memnun olduklarını ve desteklediklerini belirterek şunları kaydetti:

“Biz KID-YAD olarak, bir sivil toplum kuruluşu olarak üyelerimiz ve muhatap kitlemizle İlimiz adına vermiş olduğunuz tüm gayret ve hizmetlerinizi takdirle karşılıyoruz. Özellikle son günlerde ulusal bir medyada hiçte etik olmayan, kasıt ve tarafgirlik kokan, Kırklarelili ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik insanlık ve medeniyet nişanesi projenizle 215 haneye banyo ve tuvalet yapımını baltalamaya çalışanları nefretle kınıyoruz.

Medeniyetin temizlikten geçtiğini, Zat-ı halinizin siyasi kimliğinin olmadığını Devlet baba şefkatiyle vatandaşa nasıl yaklaşılması gerektiğini, halkın valisi nasıl olunduğunu, hele hele küçük hesapların peşinde hiç olmadığınızı bu onurlu duruşunuzla gösteriyorsunuz. Ayrıca bizler Deniz Feneri’nin Kırklareli gönüllüleri olarak Türkiye çapında 560 bin haneye, İlimizde her iki ayda periyodik olarak 100 yardıma muhtaç haneye gıda, giyim, temizlik, sağlık alanında yardımlar yapılıyordu. Aynı ard niyetli zihniyet tarafından yapılan iftiralarla bu yardımlar kesilmiş oldu. Bu garip insanların ahları, ülkemizin münevver evlatlarının, talebelerinin burslarını çekemeyen bu zihniyet, ilim tahsilinde gayretli yavrularımızın akıttığı gözyaşlarında boğulacaktır” dedi.

LIAD; “Valimize desteğimiz tamdır”

Vali Coş’a olan destek ziyaretlerinden bir diğeri ise Lüleburgaz İş Adamları Derneği (LIAD) tarafından gerçekleştirdi. Ziyarette; Başkan Dursun Akdağ, Genel Sekreter Yavuz Yakut,Yönetim kurulu Üyeleri Özer Büyükkurt, Mustafa Karaca, Hasan Öztürkmen, Hasan Hamiş, Dernek Üyeleri Necati Yetişkin, Suat Kayalı’da hazır bulundu.

Kırklareli Valiliği tarafından yapılan bu yardımların gayet insani bir amaçla yapılmasından memnuniyet duyduklarını ve devamını beklediklerini ifade eden LIAD Başkanı Dursun Akdağ şunları kaydetti:

“Valiliğimiz tarafından bu tür yardımların yapılması bizleri memnun etmiştir. Aslında bunların tartışma konusu olması da iyi bir şeydir. Ikitelli’den dünyaya bakmak ile Kırklareli’nden dünyaya bakmak arasında fark vardır. Kırklareli’nden dünyaya bakan insanların şu anda siz sesini duyuruyorsunuz. Bu durumu kahvelerde, toplantılarda ve bir araya geldiklerinde gururla anlatıyorlar. Türkiye’nin çok ciddi bir şekilde değiştiğini ve halk denilen kesimin ne kadar yukarılarda itibar gördüğünün de gösterilmesi bizleri gururlandırıyor.

Bu söylemler yıllardan beridir söyleniyordu ama itibar görmüyordu. Siz ve sizin gibi Valilerimiz bunları ciddi manada öne çıkartıyorlar. Bizlerde bunları gururla anlatıyoruz. Gerçekten bunlar gurur verici şeyler. Biz sivil toplum örgütü olarak bir emriniz olursa, bizlere bir görev düşerse seve seve hizmet vermeye hazırız. Sizlere desteğimiz tamdır” dedi.

Vali Coş; “Dikenlerden sakınacağız ama gül üretmeye de devam edeceğiz”

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş yapılan ziyaretlerden son derece memnun olduğunu, yapılan bu yardımların seçimle bağdaştırılmasına bir anlam veremediğini, bu projenin 2006 yılında hayata geçirildiğini ve bunun 2007 yılında da yapıldığını ancak o yıl içerisinde Genel Seçim olmasına rağmen böyle şeylerin ortaya atılmayıp, şimdilerde gündeme getirilmesinin manidar olduğunu söyleyerek şunları ifade etti;

“Bu konuyla ilgili olarak hiç tanımadığım kişilerden telefonlar aldım. Bunları bir yerlerde okuyup, dinlemişler tebriklerini ve teşekkürlerini ilettiler. Böyle insani bir projenin hayata geçirilmesinden dolayı bizlere hayır dualarını ilettiler. Beni arayan bu insanların bizlerden bir beklentileri yok. Tamamen samimi duygularla gönüllerinden geçenleri bizlere aktarıyorlar.

Türk insanının, milletimizin zenginliği ve gücü burada. Doğru yapan kişileri sessiz çoğunluk sahipleniyor ve destekliyor. Bu her zaman olmuştur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Istiklal Mücadelesi verirken, Cumhuriyeti kurarken ve kurduktan sonraki dönemlerde kendisine düşman olan ve hatta isyan edenler çıkmıştır. Yani Atatürk gibi birisini dahi eleştirenler olmuştur. Kendimizi Atatürk ile mukayese etmemiz mümkün değil. Bizim gibi mütevazı bir kamu görevlisine yan bakan, eleştiren, ön yargılı davrananlarda olacaktır. Biz buna hazırlıklıyız. Bu niye böyle oluyor diye de üzüntü içerisinde falanda değiliz. Bunlarda olacaktır. Gül de olacaktır, diken de olacaktır. Biz dikenlerden sakınacağız, gül üretmeye devam edeceğiz.

 Ayrıca başka bir projemiz ile başta muhtaç öğrencilerimiz ağırlıklı bulundukları okullardan başlayarak, okullarımızda sabah kahvaltısı ve öğle yemeği vereceğiz” dedi.