Eğitim İş Kırklareli İl Temsilciliğine yapılan asılsız suçlamalara basın açıklaması ile kınama

Eğitim İş Kırklareli İl Temsilciliğine yapılan asılsız suçlamalara basın açıklaması ile kınama

Eğitim Iş Kırklareli Temsilciliği Eğitim Iş Sendikası ve Başkan Hayri Girgin’e yönelik bir internet sitesinde yayınlanan asılsız suçlamaları kınamak amacıyla dün bir basın açıklaması yayınladı. Yapılan basın açıklamasına, Eğitim Iş Kırklareli Il Temsilcisi Hayri Girgin, Il Sekreteri Naim Başkurt, Örgütlenme Sekreteri Şenol Seven, Basın Sekreteri Fatma Başkurt, Mali Sekreter Bülent Akbayrak, üyeler Sedat Öner, Doğan Işıkkılıç ve Özgül Girgin katıldı. Eğitim Iş Il Sekreteri Naim Başkurt tarafından okunan yazılı basın açıklaması şu şekilde;

“Eğitim ve Bilim Işgörenleri Sendikası, Cumhuriyetimizin temel nitelikleri olan demokratik, laik, sosyal ve hukuk devleti niteliklerine sahip çıkan ve koruyan, Atatürkçü düşünceye sahip, onun ilke ve devrimleri yolunda ilerleyen ve bu uğurda her zaman bedel ödemeye hazır olan bir görüşe sahip bireylerden oluşmaktadır.

Bizler kendimize ilke edindiğimiz bu değerlerle ülkemizde eğitim adına yaşanan zorluk ve kısıtlamalarla savaşıyor emek harcıyoruz. Yalnızca Atatürkçü, Cumhuriyetçi ve Demokrat olması nedeniyle Eğitim ve Bilim Işgörenlerine yapılan baskılar soruşturmalar ve görev yeri değişiklikleri ülkenin genelinde yaşanmaktadır. Kırklareli Temsilciliği Başkanımız Hayri Girgin' e daha önce de yaşatılan sürgün yargıdan ret kararıyla iptal edilmiştir.

Bu durumlardan rahatsız olanlar olmalı ki, son günlerde bir internet sitesinde Sendikamızın ve Başkanımızın adı kullanılarak asılsız suçlamalarda bulunulmuştur. TCK' da bilişim suçu olarak adlandırılan bu davranışla ilgili olarak hukuki yolda hakkımızı arayacak savcılığa suç duyurusunda bulunacağımızı bildirir, aynı zamanda Cumhuriyet ve Atatürkçü tavra saldırı olarak nitelendirdiğimiz olayı kınarız. Biz Eğitim Iş olarak her zaman doğruların yanında olacağımızı kamuoyuna duyururuz.”