"Eğitime desteğimiz her zaman sürecektir"

Edirne Belediye Başkanlığı'nın Trakya Boyut Dershanesi ile yaptığı protokol gereği İlköğretim 5-6-7-8. sınıf öğrencileri ile 10-11-12. sınıf öğrencilerinden ekonomik durumu dershane kurs ücretlerini karşılamaya elverişli olmayan toplam 100 öğrenci kurs bedelinin 1/3'ünden muaf tutulacak.

HABER MERKEZİ
Dershane kurs ücretlerini karşılamaya elverişli olmayan velilerin Edirne Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvurarak durumunu beyan etmesi gerekiyor. Yapılacak incelemede gerekli koşulları taşıyan 100 veli Trakya Boyut Dershanesi’ne başvurarak resmi kurs bedelinin 1/3’ünden muaf tutulacak. 2009-2010 eğitim öğretim yılında İlköğretim ve Lise öğrencilerinin sınavlara hazırlık sürecinde ailelerini ekonomik olarak desteklemenin bir sosyal sorumluluk ilkesi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi “Edirne her alanda kabuk değiştirdi. Belediye olarak eğitime muhtaç çocuklara kayıtsız kalamazdık. Daha önce de yaptığımız gibi bundan sonra da eğitimde belediye olarak hep var olacağız. Bu tip kampanyaları gelenek haline getirmek istiyoruz. Belediyemizin tüm imkânlarını seferber ederek eğitime destek vereceğiz” dedi.
Günümüz eğitim sisteminin öğrencileri okul eğitimine ek olarak bir dershane eğitimine girmesini zorunlu kıldığını belirten Sedefçi; “Gelir seviyesine bakılmaksızın tüm veliler, çocuklarının diğer öğrencilerle eşit şansı yakalayabilmesi için bu ek maddi külfete katlanmak zorunda kalmaktadır. Dershane ücretlerinin dar gelirli bir aile tarafından karşılanması imkânsızdır. Birçok anne ve baba yalnızca bu ücretleri karşılayabilmek için birçok ek işte çalışmak zorunda kalmaktadır. Belediyemiz ile Trakya Boyut Dershanesi arasında yapılan protokol sayesinde gerekli koşulları taşıyan 100 velimiz resmi kurs bedelinin 1/3’ünden muaf tutulacak” dedi. (s)