Eğitime devam

Eğitime devam

Kırklareli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ile Kırklareli Üniversitesi'nin işbirliği çalışmaları kapsamında oluşturulan komisyonların aylık toplantılarının bir yenisi dün gerçekleştirildi. Toplantıya Kırklareli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Üstünkol, yönetim kurulu üyeleri ile Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Ibrahim Şevik, Kırklareli Üniversitesi Vize Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi Tülay Top, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlilerinden Yasemin Bilir katıldı.

Toplantılar kapsamında alınan kararlar gereğince daha önce Lüleburgaz ve Vize Meslek Yüksek Okulları'nda muhasebe mesleğine yönelik paneller düzenlendiğini belirten Kırklareli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Burhan Üstünkol, yine alınan karar doğrultusunda Şubat ayının 18'inde bir panel daha düzenleneceğini bildirdi. Panellerde Kırklareli Meslek Yüksek Okulu ile Idari Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine yönelik muhasebe mesleğinin dünü, bugünü ve geleceğine ilişkin bilgiler ile okul sonrası karşılaşabilecekleri durumlara karşı bilgiler verildiğini kaydeden Üstünkol, öğrencilere yönelik bu uygulamanın uzun vadeli bir proje olduğunu kaydetti.

Üstünkol, "Bu komisyonlar aylık olarak toplantılar yapmakta. Hem bir önceki ay hem de önümüzdeki ay ve ayların programını belirlemekteler. Bu çerçevede Kırklareli Üniversitesi ile ilgili önce Lüleburgaz Meslek Yüksek Okulu'nda muhasebe mesleği ile ilgili panel düzenlendi. Arkasından Vize Meslek Yüksek Okulu'nda bir panel düzenlendi.

Bu arada Kırklareli Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi'nin düzenlediği bir panele konuşmacı olarak katıldım. Yine bugün düzenlediğimiz toplantı ile önümüzdeki ayın 18 inde Kırklareli Meslek Yüksek Okulu ile Idari Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine yönelik bir panel ve söyleşi düzenlenecek. Bu arada panel öncesi ilgili okulların öğrenci temsilcileri ile bir toplantı yaparak hem öğrencilerin görüşleri hem de beklentilerini alacağız. Bu çerçevede öğrencilere nasıl faydalı olabileceğimiz şeklinde bir yol haritası belirleyeceğiz.

Bu günlük yapılan bir proje değil uzun vadeli bir proje, bu çerçevede çalışmalar yapıyoruz meyvesini ileriki yıllarda alacağız" dedi.