"Eğitimin tüm sorunlarını yüklenen bir yerel yönetim oluşturmak istiyorum"

Demokrat Parti Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı Orhan Akyıldız, 'seçilirsem eğitimin tüm sorunlarını yüklenen bir yerel yönetim oluşturmak istiyorum' dedi.

Eğitim hizmetinde uzun yıllar görev yapan Akyıldız, ” Lüleburgaz Belediye Başkanı olarak seçilirsem eğitimin tüm sorunlarını yüklenen bir yerel yönetim oluşturmak istiyorum” dedi.
Öğretmenlerin kendilerini, sadece öğrencilere verecekleri eğitime yoğunlaştırmalarını isteyen Akyıldız, “ Eğitim toplumların gelişmesinde en önemli etkendir. Eğitim gerçekleşirken, ne velinin okula vereceği parayı düşünmesini, ne de öğretmenin okulun giderlerini düşünerek zaman kaybetmesini istiyorum. Bu bakımdan seçildiğim takdirde eğitimin tüm sorunlarını yerel yönetim olarak üstleneceğime söz veriyorum.  Çünkü, Öğretmenlerin okul yapımını, okulun nasıl ısınacağını düşünmelerini değil, öğrencilere nasıl daha iyi eğitim verebilirim demelerini istiyorum” diye konuştu.
Demokrat Parti Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı Orhan Akyıldız, 1957 yılında Vize İlçesine bağlı Çakıllı kasabasında doğdu. İlkokulu Çakıllı Ortaokulu’nda okuduktan sonra, liseyi Kepirtepe Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Eskişehir AÖF İktisat fakültesini bitirerek eğitimini tamamlayan Akyıldız, 1975 yılında Mardin de İlkokul öğretmeni olarak görevine başladı.
1977 Kırklareli Karadere Köyü, 1978 Vize Hamidiye Köyü, 1980 Sivas’ın Kangal İlçesi, 1982 Vize Müsellim Köyünde öğretmenlik görevlerinden sonra 1985 yılı mayıs ayında Vize Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcılığı görevine başladı. 1989 yılında aynı kurumda Müdürlüğe atandı ve 2007 Temmuz’da emekli olduktan sonra Lüleburgaz’da özel bir dershanede bir yıl müdürlük yaptı.
Emeklilik günlerinin başlaması ile 12 Ağustos 2008’de Demokrat parti ilçe yönetim kurulu’na seçilen Akyıldız, 29 Mart tarihinde yapılacak yerel yönetim seçimlerinde Lüleburgaz Belediye Başkan adayı oldu.