"Ehliyetinizi alın, araçlarınızı tescil ettirin ve mutlaka kask kullanın"

'Ehliyetinizi alın, araçlarınızı tescil ettirin ve mutlaka kask kullanın'

Kırklareli ve diğer birçok Ilde, artık oldukça pratik ve popüler hale gelen motorsikletler, bilinçsiz sürücülerin hataları dolayısıyla, birçok kazaya sebebiyet vermeyi sürdürüyor. Geçmiş zamanda, trafiği çok da işgal etmeyen bu araçlar, artık trafiğin bir parçası oldular.

Ancak bunu önemsemeyen sürücüler, hala ehliyet almıyor, aracını tescil ettirmiyor ve en önemlisi kask takmadan trafiğe çıkarak, trafik canavarlarının iki tekerlek üzerinde hortlamasına neden oluyorlar. Halbuki, artık trafikte önemli bir yer işgal eden motorsiklerler, en az arabalar kadar önemli araçlar haline geldi.

Işte bu konu ile ilgili olarak gazetemize bilgiler veren Kırklareli Il Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Engin Duraker Kırklareli’nde bir hayli fazla yaşanan motosiklet kazaları ve motosiklet kullanan sürücülerin trafik kurallarına uymayacak şekilde araç kullandıklarını belirterek motosiklet sürücülerine Temmuz ayı içerisinde yaklaşık 10.325 TL, ehliyetsiz araç kullanma cezası, kask kullanmamaktan ise 7.654 TL olmak üzere Temmuz ayında Trafik ekipleri tarafından motosiklet kullanıcılarına toplam 20 bin TL ceza kesildiğini belirtti.

Yedieminli otoparkında yaklaşık 110 motosikletin çeşitli suçlardan dolayı bulunduğunu söyleyen Duraker “Ehliyetsiz yakalanan sürücülerin motosikletleri ve plakasız motosikletler Yedieminli otoparkında tutuluyor. Şu an itibariyle burada yaklaşık 110 motosiklet mevcut. Altı ay içerisinde gerekli işlemleri yapılıp alınmayan motosikletler satılacak. Bu motorların zaten cezaları kesilip sahipleri tarafından ödeniyor. Vatandaşlar gerekli yasal işlemlerini yaptırıp motosikletlerini buradan almalarını bekliyoruz. Bu motosikletlerin haricinde yaklaşık 100 motosiklet işlemlerini yaptırıp trafiğe uygun olarak çıkmışlardır. Ilimizde araba kazasından daha çok motosiklet kazası meydana gelmekte ve bu kazalar sonucunda araç sürücüleri yaralanmakta ve ölmektedirler. Motosiklet sürücüleri mutlaka ehliyet alsınlar ve araçlarını mutlaka tescil ettirerek kask ile kullansılar.

Bizler ceza kesme taraftarı değiliz fakat, hata yapan veya aracında eksikleri olan sürücülere ceza kesmek zorundayız. Günümüzde cezalar çok ağır. Motosiklet sürücülerine 670 TL ehliyetsizlikten, 538 Tl ise tescilsizlikten para cezası kesiliyor. Vatandaşlarımızı hatasız kurallara uygun sürüş yapmaya davet ediyoruz.” dedi.