Ekol'de hedef sağlık turizmi

Edirne'deki Özel Ekol Hastanesi İrca Kurulu Başkanı Gökhan Abanoz, hastanenin en önemli hedeflerinden bir tanesinin Balkanlar ve Avrupa'dan Edirne'ye hasta çekmek ve sağlık turizminde başarılı olmak olduğunu açıkladı.

Hastane yönetiminin habercilerle birlikte Edirne'deki Acar Park Restaurant'da yediği 'bahar yemeği'nde konuşan Edirne'deki Özel Ekol Hastanesi İrca Kurulu Başkanı Gökhan Abanoz, hastanenin hedeflerini açıkladı. Hazırladıkları projelere bankalardan kredi alırken güçlükler yaşadıklarını belirten Abanoz, "Örneğin bizim sağlık turizmi konusunda bir hedefimizi var. Balkanlardan, Avrupa ülkelerinden buraya hasta çekmek istiyoruz. Ancak yağmurlu havalarda şemsiyeyi kapatan, güneşli havalarda ise açan bankalar götürdüğünüz projelere kredi vermek için, talep ettiğiniz miktarın çok üzerinde teminatlar istiyor. Bir nevi sizin paranıza karşılık para verme yoluna gidiyor. Bir başka hedefimiz ise, tüm Trakya'dan Edirne'ye hasta akışını sağlamak. Bunu büyük ölçüde başardık. Ancak, Balkan ve Avrupa ülkelerinden gelen hasta sayısı bizim istediğimiz seviyede değil. Bunun artması için çalışıyoruz" dedi.

Bir başka hedeflerinin 'güzellik merkezi' açmak olduğunu, ancak bu alandaki tıbbi cihazların fiyatlarının yüksek oluşu, buna karşılık çabuk demode olması nedeniyle bu projeyi geçici olarak askıya aldıklarını belirten Abanoz, yapılan bazı düzenlemelerin özel hastaneleri zor durumda bıraktığına da dikkat çekti.

*Ayda 15 bin poliklinik

Bir soru üzerine Abanoz, hastanede günlük 600 poliklinik hedefinin tutturulduğunu aylık ortalamanın ise 15 bin poliklinik civarında olduğunu söyledi. Hastane yönetimi aylık poliklinik sayısının 20 bin civarına çekilmesi için çaba harcıyor.

*“Yabancı hasta mutlu eder”

Yemeğe katılan Ekol Hastanesi İcra Kurulu Üyesi Opr. Dr. Soykan Özgür de, düşündükleri sağlık turizminin önemli bir konu olduğunu belirterek "Ben ne zaman bir Fransız, Alman, İngiliz hastayı burada, Ekol Hastanesi'nde ameliyat ederim işte o zaman çok mutlu olacağım" dedi.

Hastanenin 'bahar yemeği'ne İcra Kurulu Başkanı Abanoz'un yanı sıra İcra Kurulu Üyesi Opr. Dr. Soykan Özgür, İdare Müdürü Bahri Bilen, Halkla İlişkiler Sorumlusu Gülşah Yılmaz ve çok sayıda haberci katıldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde soru - cevap ve sohbet şeklinde süren etkinliğe katılanlar fasıl topluluğunun çaldığı birbirinden güzel şarkı ve oyun havalarıyla da eğlendiler. (sm)