Ekol Hastanesi'nden yeni atılımlar

Edirne'de geçtiğimiz günlerde 1. yılını kutlayan Ekol Hastanesi Başhekimi Turhan Gazioğlu,  Çalışan Gazeteciler Günü münasebeti ile düzenlemiş olduğu kahvaltı programında hastane ile ilgili çalışmalardan da bahsetti.

Aydeniz Dereli

Edirne kent merkezinde bulunan ve son derece konforlu ve lüks bir ortama sahip olan Ekol Hastanesi 7,5 TL – 10 TL arasında değişen muayene ücretleri ile halkımızın her kesimine hitap ediyor.
Yaptığı yeni atılımlar ile kendinden sürekli söz ettiren Ekol Hastanesi yetkilileri, son dönemde çalışmalarına hız verip kısa bir süre sonra Trakya’da olmayan Güzellik Merkezi’nin ve Tüp Bebek ünitesinin açılacağı müjdesini verdi. Kahvaltıyı organize eden Halkla İlişkiler ve Tanıtım sorumlusu Gülşah Yılmaz’ın yanı sıra Ekol Hastanesi İcra Kurulu Başkanı Gökhan Abanoz, Ekol Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı ve aynı zamanda Hastane Başhekimi olan Turhan Gazioğlu ve Ekol Hastanesi İdari Müdürü Bahri Bilen hazır bulundular. Hastane ile ilgili son gelişmeleri aktaran İcra Kurulu Başkan’ı Gökhan Abanoz sözlerine Çalışan Gazeteciler Gününü Kutlayarak başladı. Ekol Hastanesinin geçtiğimiz yıla ait bir takım verileri ile sözlerini sürdüren Abanoz şunları kaydetti;
“2008 yılı içinde 100 bin poliklinik yaptık hedefimiz 2009 yılı içerisinde bu sayıyı 200 binlere çıkarmaktır. Bunun yanı sıra gerçekleştirilen 2 bin 500 ameliyat sayısını 2009 da 4 bin ameliyat olarak hedef belirlemiş durumdayız. 2008 yılındaki yatış rakamı 7bin’dir. Bu rakamı bizler 2009 yılında 10binlere çıkarmayı hedeflemekteyiz. Bu hedeflerimizin yanı sıra yeni atılımlarımız devam ediyor. Bir iki ay içerisinde Trakya’da henüz bulunmayan Güzellik Merkezimizi halkımızın hizmetine sunacağız. Bunun yanı sıra yaklaşık 6 aydan bu yana üzerinde yoğunlaştığımız Tüp Bebek Ünitesi ile ilgili çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir. Bu çalışma Trakya halkı ve aynı zamanda komşu ülkeler için çok büyük bir önem arz etmekte. Hastane olarak aynı zamanda Sağlık Turizmine yönelik bir takım çalışmalarımız var. Yunanistan ve Bulgaristan ile yapmış olduğumuz görüşmeler çerçevesinde bu yıl içerisinde Sağlık Turizminin başlayacağını söyleyebilirim”
Bu konuşmanın ardından Ekol Hastanesi Başhekimi Turhan Gazioğlu gelen bir soruya cevaben bazı branşlarda eksik olan Uzman Hekim konusuna şöyle açıklık getirdi; “Bu konu Sağlık Bakanlığı’nın iznine bağlı olan bir konudur. Bazı branşlardaki açığımızı kapamak için bu izne ihtiyacımız var. Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle görüşmeler devam ediyor kısa bir süre içinde bu konun çözümleneceğine inanıyorum” dedi. Öte yandan Başhekim Gazioğlu, Ekol Hastanesinin dış cephesine bakarak halkımız arasında bir takım ön yargıların olduğunu, çok pahallı bir hastanedir gibi söylemlere yol açtığını, aslında böyle bir şeyin söz konusu olmadığını özellikle vurgularken şöyle konuştu; ”Hastanemiz özel bir hastane değildir. Biz devlete bağlı Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu fiyatlandırma ve ücretlendirme çerçevesinde halkımıza hizmet veren bir kuruluşuz. Bağ- Kur, SSK ve Emekli Sandığı gibi sosyal imkanlara sahip olan hastalardan 7,5 ile 10 TL gibi bir muayene ücreti alıyoruz. Bunun yanı sıra diğer giderlerin de sadece %30’luk kesimini talep ediyoruz. Bunlarda yasal çerçevede belirlenen ücretlerdir. Bu nedenle herkesi Hastanemize bekliyoruz. Kimsenin maddi olarak çekinmesini gerektirecek bir durum yoktur”  dedi. Son olarak Hastane İdari Müdürü Bahri Bilen, Ekol Hastanesi olarak yapılan sosyal faaliyetler hakkında bilgi verirken bundan sonraki süreçte de Ekol Hastanesinin bir takım sosyal çalışmalarının olacağını ve bu gibi çalışmaların zaman zaman basın mensupları ile bir araya gelerek kamuoyuna duyurulacağını belirtti.