Ekonomik şartlar, Kırklareli Belediyesi'nin Ramazan yardımlarını da vurdu

Ekonomik şartlar, Kırklareli Belediyesi'nin Ramazan yardımlarını da vurdu

Ekonomik şartlar, Belediye’nin belini büktü. Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Belediye’nin Ramazan etkinlikleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ramazan ayında iftar çadırı kurmayı düşünmediklerini, erzak yardımının da bu yıl yapılmayacağını söyledi.

Başkan Çağlayan, ''Bundan 6-7 yıl önce iftar çadırları kurulduğunu da gördük. Curcuna yaşanıyor. Vatandaşlar, yemek yiyeceği yerde yemekleri poşetlerle, tencerelerle alıyorlar. Bir sürü tantana, kargaşa yaşanıyor. Erzak yardımını da bu sene kaldırdık.

Geçen yıl 2 bin 500 adet gıda yardımında bulunduk. Vatandaş yine de belediye kapısına dayandı. Ama, Kırklareli'li iş adamlarını yardım etmeleri konusunda teşvik etmeye çalışıyoruz'' diye konuştu.

Bu arada birçok ilde Ramazan etkinliklerinin de gerçekleştirileceği öğrenildi. Komşumuz Edirne’de Sanayi ve Ticaret Odasınca (ETSO) iftar çadırı kurulacağı kaydedildi. Yine Tekirdağ Belediyesince bu yıl Çiftlikönü ve Köprübaşı mevkilerine ramazan çadırı kurulacağı belirtildi.

 Burada her gün 900 kişilik iftar yemeği çıkacağını belirten yetkililer, 4 çeşit olarak sunulacak yemeklerin doyurucu ve kaliteli olacağını söylediler.

Ayrıca Ramazan ayı boyunca, Tekirdağlı ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 2 bin adet erzak paketi hazırladıklarını da bildiren yetkililer, belirlenen listeye göre paketlerin, evlere teslim edileceğini dile getirdi.