El emeği göz nuru ürünler halkın beğenisine sunuldu

El emeği göz nuru ürünler halkın beğenisine sunuldu

Kırklareli Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü’nde dün saat 14:30’da bir sergi açılışı gerçekleştirildi. İlimiz Halk Eğitim Merkezi bahçesinde yapılan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İlimiz Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin hazırladığı el emeği işlerin gösterime sunulduğu sergi’ye katılanların arasında Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy ve eşi, Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit ve eşi, Kırklareli Iş- Kur Müdürü Hasan Aksoy ve eşi katıldı. Büyük emek ve çaba ile hazırlanan karma sergiye katılım büyük oldu. Halkın ilgi odağı olan karma sergi’nin açılış konuşmasını Halk Eğitim Müdürü Bilal Yeşen yaptı. Yeşen konuşmasında şunları kaydetti; “ Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş ya da herhangi bir kademesinde bulunan veya bu kademelerden çıkmış bireylerin, örgün eğitimin yanında veya dışında düzenlenen eğitim, öğretim, rehberlik ve uygulama faaliyetlerini kapsamaktadır. Kırklareli Halk Eğitimi merkezi de bu amaçla hizmet vermektedir.

Müdürlüğümüz faaliyetleri hakkında kısaca bilgi arz etmek istiyorum. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak Eylül ayından itibaren il merkezinde ve köylerde alan araştırmaları ile çalışmalarımıza başlamaktayız. Bu çalışmalar doğrultusunda vatandaşlarımızın istekleri göz önüne alınarak, Mesleki ve Teknik kurslar, Sosyal ve Kültürel kurslar ile Okuma yazma kursları açılmaktadır. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak her yıl ortalama 2500 vatandaşımıza kurs hizmeti vermekteyiz. Müdürlüğümüz bünyesinde aynı zamanda Açık Ilköğretim ve Açık Lise Irtibat Bürosu olarak da görev yürütülmektedir. Yine Çok Amaçlı Salonumuzdan Toplantı, Tiyatro, Konferans, Düğün gibi faaliyetlerle yılda ortalama 4 bin vatandaşımız yararlanmaktadır.

 Bu yıl bir eylül 2008 tarihinden bugüne kadar açılan kur sayımız 155 kursiyer sayısı toplamı 2816 dır. Bar artarak devam edecek olup hedeflenen sayının üzerine çıkacaktır.Yıl içerisinde kurslarımıza devam eden kursiyerlerimizin el emeği göz nuru ürünlerini birazdan göreceğiz. Ebru, mis sabunu, çinicilik makine nakışları, ev aksesuarları, takı, ahşap ahşap boyama resim kurslarımızdaki kursilerimiz tarafından hazırlanan, geniş yelpazedeki ürünlerimiz sizlerin beğeni ve takdirlerine sunulmuştur. Tarihi mis sabunculuk, Kırklareli Halk Eğitim Merkezi tarafından geliştirilerek ilk defa çiçek olarak yapılmış Kırklareline has bir ürün olarak Sayın Valimiz Hüseyin Avni coşun desteği ile TRT 1 ekranların dan tüm Türkiye ye tanıtılmıştır.

Bundan dolayı kendisine halk eğitim merkezi ve kursiyerlerimiz adına şükranlarımı sunarım.

Özelikle el sanatları alanında açılan kurslarımızı ve kursiyerlerimizi birer kültür temsilcisi olarak görmekteyiz. Bizlere desteğini esirgemeyen başta Sayın Valimiz Hüseyin Avni COŞ'a Il Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Halil ECEVIT'e sergimizde emeği geçen yönetici, öğretmen ve kursiyerlerimize teşekkür ederim.”

Akabinde ise kürsüye Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit geldi. Ecevit; Vermiş oldukları sözleri yerine getirmenin gururu içinde olduklarını, Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü, Iş- Kur, Halk Eğitim Merkezi kurumlarının, idarecilerin, öğreticilerin, kursiyelerlerin elbirliği ile gerçekleştirmiş oldukları kurslarda tanıtım ve satışa önem verdiklerini dile getirdi. En önemli unsurun yapılan çabaya, uğraşa, emeğe değer vermek olduğunu vurgulayan Ecevit bu işe gönül vermiş kursiyerlerin her zaman yanlarında olacağını da belirtti.

Ecevit sergi açılışında yaptığı konuşmasına şu şekilde devam etti; “Ilimizde el emeği işlerinizin hak ettiği değeri görmesi amacıyla tanzim-satış-tanıtım yerimizi de açmış bulunuyoruz. Sizlerin el emeklerinizin devamını da görmek arzusu içindeyiz. Halkımızın el emeklerinizi görebilmesi için işlerinizi tanzim-satış-tanıtım yerimize getirerek evinize ekonomik katkı sağlayabilirsiniz. Buraya gelerek verdiğiniz güçten dolayı herkese teşekkür ederim. “ Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit’in konuşmasının ardında Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları ekibi folklar gösterisi sundular. Kırklareli Vali Yardımcısı Ismail Hakkı Çınarsoy sergi açılışı için davet edildi. Çınarsoy; “Burada toplanmaktan beraberlikten mutlu olduğunu söylerken, eğitimin ferdinve toplumun maddi ve manevi kalkınmasındaki roune vurgu yaparak. Okuma yazma oranındaki yükselişe dikkat çekti. Ayrıca Halk Eğitimin vermiş olduğu kurslarla Eğitim yoksunu insanları doyurduğunu söyledi. Şu anda devam eden kurslara katılımında yüksek olduğunu dile getirirken, katılımcılar arasında gençler, ev hanımları gibi bir çok vatandaşımız bilgi becerilerini geliştirmek için çaba sarfediyor. Yapılan emeklerin, çalışmaların boşa gitmediğini bu kurs açılışına teşrif ederek görmek istedik. Sonucundan da memnun kaldık dedi. Ayrıca Kırklareli halkının sanata ve eğitime önem verdiğini dile getirerek bunun devamlı olmasını dilerken, katkısı bulunan herkese teşekkür etti. Açılışı Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit,Kırklareli Iş- Kur Müdürü Hasan Aksoy birlikte gerçekleştiren Çınarsoy hayırlı olsun dileklerini sundu. Sergi açılışının akabinde sergiyi gezerek kursiyerlerle sohbet eden Ismail Hakkı Çınarsoy, yapılan çalışmaları inceleyerek kursiyerlerden bilgi aldı. Halk Eğitim Müdürü Bilal Yeşen’in odasında Yöresel Yemekler Kursu Öğretmeni Irfan Işlek’in yapmış olduğu Iç pilav, çiğ börek, yumurtalı kurabiye ve cevizli tatlı’yı tadarak beğenilerini sundular. Kırklareli Vali Yardımcısı Ismail Hakkı Çınarsoy’a eşi, Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit ve eşi, Kırklareli Iş- Kur Müdürü Hasan Aksoy ve eşi, Halk Eğitim Merkezi Teknik Müdür Yardımcısı Hacer Türel eşilik etti. Mis sabun, çinicik, ahşap boyama, makina nakışı, kıyafet, resim, takı, boyama kurslarının halkın da yoğun ilgisiyle devam etti.