"Elektrikli süpürgelerin çıkmasından dolayı işlerimizde düşüş oldu "

'Elektrikli süpürgelerin çıkmasından dolayı işlerimizde düşüş oldu '

Bir zamanlar süpürge imalatının kalbi olan Kırklareli’de, son yıllarada bu sektör büyük bir düşüşe geçti. Bundan 15- 20 yıl öncesine kadar Kırklareli Merkez Ilçede 90 civarında süpürgeci varken bugün ise bu sayı 20’yi geçmiyor. Elektrikli süpürgelerin yaygınlaşması ile düşüşe geçen sektörün son yıllarda epey kan kaybettiği belirtiliyor.

Arz- talep vesilesi ile satışa sunulan el süpürgelerinin 5 Lira’dan satışa sunulduğu belirtiliyor. 

Kırklareli Merkez Ilçede yıllardır Şensöz Süpürge Imalathanesi adı altında hizmet vermeye devam eden Eski Ticaret Borsası Başkanı Hilmi Şensöz, süpürgecilik sektörünün geleceğinin karanlık olduğunu belirtti.

Eskiye nazaran işlerin yarı yarıya azaldığının altını çizen Şensöz yaptığı açıklamada şunları kaydetti; ”Bundan bir kaç sene önce Kırklareli’de 90’ı aşkın süpürge imalathanesi vardı. Şu anda ise bu sayı 20’yi geçmiyor.

Istanbul ve Anadolu’ya süpürge satıyoruz. Süpürge otunu Edirne Ticaret Borsası’ndan alıyoruz. Elektrikli süpürgelerin çıkmasından dolayı işlerimizde düşüş oldu. Ismarlama iş yaptığımız için işler eskisi gibi değil. Eskiden mal yetiştiremiyorduk.” dedi.