''Elvan ve Alimutu 'Devşirme' yakıştırmasından rahatsız''

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, ''Elvan ve Alimutu 'devşirme' yakıştırmasından rahatsız'' dedi. Balkan Yıldızlar Atletizm Şampiyonası için Edirne'ye gelen Terzi, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Küçük'ü ziyaret etti.


Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Terzi, Türk atletizminin son yıllarda büyük bir ivme kazandığını belirtti. Geçmişe kıyasla atletizmde büyük başarıların yakalandığını ifade eden Terzi, ''2004 Atina Olimpiyatlarına 13 sporcu ile katılmıştık ve 1 gümüş madalya kazanmıştık. Bu rakam 2008?de 16 sporcuya yükseldi ve 2 gümüş aldık. Şimdiki hedefimiz 2012 Olimpiyatlarına 25 sporcu ile katılmak ve en az 5 madalya kazanmak'' dedi.
Türk basınının eleştirilerinde daha dikkatli olmalarını rica eden Terzi, ''Avrupa Şampiyonası'nda göğsümüzü kabartan Elvan ile Alimutu hakkında basında yer alan bazı haberler var. Elvan ve Alimutu ‘Devşirme' yakıştırmasından rahatsız. 12 yıldır Türkiye'deler ve milli marşımızı gururla seslendiriyorlar. Elvan'ın Etiyopya pasaportu dahi yok'' dedi.
Edirne'de, yarın başlayacak Balkan Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'na 9 ülkeden 229 sporcunun katılacağını ve bu sporcuların da 117'sinin Türk Milli Takımı adına yarışacağını ifade eden Federasyon Başkanı Terzi, ''Edirne yıllardır atletizm altyapısı bakımından atıl bir durumdaydı. Ancak sentetik pistin yapılması ve Kamp Eğitim Merkezi'nin federasyonumuza devredilmesiyle birlikte Edirne, atletizm alanında Türkiye'nin öncü illerinden biri oldu. Atletizmde pilot il olarak seçtiğimiz Edirne bundan sonra bu tür büyük organizasyonlarla adını duyuracak'' diye konuştu. aa