Emlak yatırımının tam zamanı

Lüleburgaz'da uzun yıllardır emlak sektöründe hizmet veren Güler Emlak Sahibi Fikret Gözdemir, şu anda emlak yatırımı yapmanın tam zamanı olduğunu belirtti.

Serpil Kan / Lüleburgaz

Günümüzde kriz ortamı diye söylenen durum aslında emlak almak için en uygun zamandır diyen Gökdemir, “ Dünyada ve Türkiye’de yaşanan kriz sebebi ile konut fiyatlarında yüzde 20-30’a varan düşüşler gerçekleşti. Lüleburgaz’da da bu oranlara göre geçen yıl 100 bin liraya satılan daireler bu yıl 80 veya 85 bin liraya kadar geriledi. Bunun için elinde yatırım yapmak için parası olan herkesin parasını konuta yatırarak değerlendirilmesini öneriyorum” dedi. Arazi fiyatlarında ise herhangi bir değişikliğin olmadığını belirten Gökdemir,” arazi de fiyatlar aynı hiçbir değer kaybı olmadı” şeklinde konuştu.

*Konut fiyatları daha fazla düşmez

Güler Emlak sahibi Fikret Gökdemir, şu anda ki konut fiyatlarının en düşük fiyatlar olduğunu belirterek, konut fiyatlarının daha fazla düşmeyeceğini ve ayrıca kredi faizlerinin de 1.45’e kadar gerilediğini söyledi. Hatta müteahhitlerin fiyatları yükseltmek için piyasanın en ufak hareketini beklediklerini belirten Gökdemir, “Bütün mütahhitler zam yapmak için biraz hareketli ortamı beklemekteyken bu ortamı değerlendirmenin tam zamanıdır” dedi.


*Profesyonel kişilerle çalışın

Fikret Gökdemir, emlak alım satım sırasında profesyonel kişiler ile çalışmayı önerdi ve şunları ekledi;  “ Emlak Sektör olarak her zaman genelde kazandıran bir sektördür.
Ayrıca insanların geleceğini garanti altına almak adına düşündüğü bir yatırım aracıdır.
İnsanlar hayatlarının her döneminde rahatlıkla bu alanda alım satım yapamazlar. Bu nedenle de yapılacak yatırımın yaşanan koşullara göre en uygun, en karlı ve de en kullanışlı olmasını isterler. İşte bu ortamda en sağlıklı bilgilerin kimlerden ve nasıl alınacağı düşünülmeye başlanır. Öncelikle insanlar bu yatırımı yapmaya kendilerini yetkin görürler. Fakat işin içinde yani sektörde değillerse ki ilk yanılgı olur.  Eğer bu safhayı kabul edip atlatmışlarsa… Yani kendilerini dışında başka alternatifler düşünmüşlerse ilk düşünceleri, herkesin muhakkak bir yakını bir tanıdığı veya bir arkadaşının veya bunların tanıdıklarının emlakla ilgili olduğu akla gelir.  İkinci tehlikeli durumlardan biriside budur. Hem maldan mülkten paradan olma hem de yakınlarından eşinden dostundan olma tehlikeleri oluşmaya başlar.  Aslında en doğrusu hepinizin bildiği gibi, ama pek çoğumuzun kabul etmediği bir profosyonelden destek almak seçeneğini kullanmaktır.
Bu konuda bölgeye ve mevzuata sahip kişileri bulmak onlarla irtibata geçmek ve danışmak yapılması gereken en doğru iştir. Bu aslında size pek çok anlamda birçok kazanımlar sağlayacaktır. Elbette bu sektörde de işin etiğine sadık kalmayan, fırsatçı, art niyetli insanlar da mevcuttur. Burada önemli olan biraz da şansla birlikte doğru emin ve güvenilir gayrimenkul danışmanlarını bulmanızdır.
Bu arada lütfen seçimlerinizi piyasada ayakçı dediğimiz insanlarla değil, odalara kayıtlı emlak ofisleriyle ve bunlarda çalışan gayrimenkul danışmanlarıyla yapmanızdır”. (mc)