Emniyet mensupları sigara yasağı kapsamında kendi görevlerine yönelik bilgi sahibi oldular

Emniyet mensupları sigara yasağı kapsamında kendi görevlerine yönelik bilgi sahibi oldular

Tüm kapalı alanlarda başlayan sigara yasağı ile birlikte görevli ve asli denetimci olarak durumu kontrol edecek kişi ve ekiplerin yanısıra, konunun en önemli muhattaplarından biri de polis memurları.

Görev alanları dahilinde sigara yasağına aksi bir duruma rastladıklarında nasıl hareket edecekleri, ne yapabilecekleri, hukuki olarak duruma müdahalede ne gibi yetkileri olduğu konusu, polis memurlarımızı düşündürürken, dün yapılan bilgilendirme semineri, kafalardaki soru işaretlerini giderdi.

Kırklareli Il Emniyet Müdürlüğü Hukuk Işleri Şube Müdür vekili Gencer Bayram’ın gerçekleştirdiği seminer, emniyet mensupları tarafından ilgiyle izlendi. Saat 14:00’daki seminerde Gencer Bayram, sigara yasağına aykırı hareket edilen bir mekanda, mekan işletmecisi ve sigara içene nasıl bir yaklaşım içinde olunması gerektiği, hukuki olarak nasıl müdahale edileceği, hangi işlemlerin yapılabileceği konularında derinlemesine anlatımlarda bulundu.

 Seminerde polis memurlarının konuya yönelik sorularını da yanıtlayan Bayram, vatandaş ve polis arasındaki iletişimin her konuda olduğu gibi bu konu da da önem teşkil ettiğini belirterek, polis memurlarının neler yapması gerektiğini ayrıntısıyla anlattı. Seminer saat 16:00 civarlarında sona erdi.