Emniyet mensuplarımızdan, "sağlıklı yaşam" için doğa yürüyüşü

Emniyet mensuplarımızdan, 'sağlıklı yaşam' için doğa yürüyüşü

Sosyalleşme adına Kırklareli’de en çok dikkat çeken kurumlardan olan Kırklareli Il Emniyet Müdürlüğü, 2 Ağustos Pazar günü gerçekleştirdiği doğa yürüyüşü ile bu savı bir kez daha kanıtlamış oldu. Uçurtma Şenliği, Sünnet Şöleni gibi 2009 yılında kayda değer sosyal aktivitelere imza atan İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı etkinliklerle takdir toplamaya devam ediyor.

8 kilometrelik, muhteşem bir yürüyüş

İşte bu etkinliklerden sonuncusu da, sağlıklı yaşam için “doğa yürüyüşü” oldu. Kırklareli Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu önderliğindeki emniyet mensupları tam 8 kilometrelik, muhteşem bir doğa yürüyüşü etkinliğine imza attılar.

Geçtiğimiz Pazar günü saat 16:00’da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önünden, kalkan araç ile çok sayıda emniyet mensubu ve ailelerinin katıldığı doğa yürüyüşü, renkli görüntülere sahne oldu. Istranca Gençlik ve Doğa Sporları Kulübü’nün onursal üyesi olarak bilinen Nihat Özge önderliği ve rehberliğinde, Seyfioğlu Tabyaları yakınlarındaki yol ayrımından başlayan doğa yürüyüşü, kavurucu güneşe rağmen oldukça hızlı bir tempoda gerçekleşti.

“Adım adım” spor

Sıcak havaya rağmen, adımlarını hiç yavaşlatmadan, muhteşem doğanın ve spor yapmanın keyfini yaşayan emniyet mensupları, adeta bu konuda diğer kurum ve kuruluşlara örnek oldular.

Tarihi Seyfioğlu Tabyaları’ndan başlayan 8 kilometrelik yürüyüş, iki tarafı da yeşil olan stabilize huzur veren bir yoldan devam etti. Daha sonra Kırklareli Barajı’ndaki fazla suların aktığı Şeytandere’nin Papaz’ın Değirmeni mevkiinde mola verildi. Dere kenarında verilen kısa molanın ardından devam eden yürüyüş, katılımcıların Devlet Su Işleri 112. Şube Müdürlüğü'ne bağlı sosyal tesislerine varması ile son buldu.

Uzun yolun tatlı yorgunluğunu atan emniyet mensupları, bir sonraki etkinliği iple çektiklerini de kaydettiler.

Yürüyüşün tamamlanmasının ardından görüşlerini dile getiren Il Emniyet Müdür Mehmet Behzat Canbazoğlu yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

Canbazoğlu; “Bir sonraki yürüyüşlerimize, halkımızın da iştirak etmesini istiyoruz”

”Ilk doğa yürüyüşümüzü 10 Nisan'da yapmıştık. Yeni gelen arkadaşlarımız ve aileleriyle birlikte aynı heyecanı yaşamak ve spor yapmak amacıyla böyle bir yürüyüş etkinliği düzenledik.”

Canbazoğlu, doğa yürüyüşlerini istedikleri zaman yapabilmek için bu yürüyüşleri geleneksel hale getirmediklerini ifade ederek, bu yürüyüşlere halkın da katılmasını istedi. Canbazoğlu’nun açıklamasının akabinde yürüyüşe katılan Emniyet Teşkilatı mensupları toplu fotoğraf çektirerek anı ölümsüzlüştirdi. Daha sonra katılımcılar araçlarına binerek Merkez’e dönüş yaptılar.