Emniyet Müdürü Canbazoğlu halkın arasında olmaya devam ediyor

Emniyet Müdürü Canbazoğlu halkın arasında olmaya devam ediyor

Kırklareli Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, koordinesindeki teşkilatıyla birlikte takdirle karşılanan çalışma ve faaliyetlerine devam ediyor.

Polis ve halk arasındaki duvarı yıkarak, çok kaliteli ve seviyeli bir süreç geliştiren; halka yönelik faaliyetleriyle vatandaşın gündeminde olumlu yorumlara vakıf olan Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, dün Yayla Mahallesi Çamlık Sokak’ta düzenlediği ziyaret ve bir kahve önünde yapmış olduğu iletişim toplantısıyla bir kez daha gönülleri fethetti, akılları düşündürdü, vatandaşı hoşnut kıldı.

Gerçekleşen ziyarete Canbazoğlu’nun yanı sıra; Emniyet Müdür Yardımcıları Akın Bıyıklı, Abdurrahman Tosun, Cüneyt Ferman Güneş; Şube Müdürleri Engin Duraker, Tuncay Şimşek, M. Ali Aydınlı, Ogün Vural, Osman Yunusoğlu, Ali Koca; Karakol Amiri Hüsnü Uz; Yayla, Demirtaş, Akalar ve Doğu Mahallelerinin Muhtarları ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Mahalleliler tarafından davul-zurna eşliğinde büyük bir coşkuyla karşılanan Canbazoğlu ve beraberindekiler, vatandaşlarla selamlaştıktan sonra, mahalle kahvelerinden biri önünde hazırlanmış olan masalara geçerek iletişim toplantısını başlattılar.

Canbazoğlu, eğitime önem verilmesinin gerekliliğini yoğun şekilde belirttiği konuşmalarında, eğitimin ailede başladığını ve ebeveynlerin çocuklarına en iyiyi ve doğruyu göstermeleri gerektiğini ifade etti.

Zaman zaman sorunların yaşandığı bu mahallede bütün samimiyetini; tecrübe, bilgi, öneri ve görüşlerini paylaşan Canbazoğlu’nu vatandaşlar, büyük bir dikkatle dinlediler. Canbazoğlu, konuşmasının devamında mahalledeki okulda meydana gelen zararlardan bahsederek; “Buradaki çocuklarımıza en güzel ve en iyi eğitimin verileceği yerlerden birisi bu okuldur. O nedenle hepinizin okulunuza, öğretmenlerinize sahip çıkması gerekmektedir.” dedi.

Mahalleye yeni yapılan camiyle ilgili olarakta konuşan Canbazoğlu, her yapılan çalışmanın mahalle gelişimine büyük katkısı olduğunu belirterek; camiye de, kendilerinin hizmetine sunulmuş diğer öğeleri de, koruyarak sahip çıkmaları gerektiğini hatırlattı. Canbazoğlu konuşmalarına şöyle devam etti:

“Okulun camı kırılıyor, duvarlarına zarar veriliyor. Bu da okuldaki verilen eğitimden önce, ailede verilecek eğitimin önemini gösteriyor. Ilk ve en büyük öğrenim ailede başlar. Çocuklarınızı, velileri olarak yakından takip edin, onların bu süreçteki her anında yanında olarak destek verin. En iyi yerlerde okuyup, memlekete en güzel şekilde yetişmesini istiyorsanız, çocuklarınıza doğruyu ve yanlışı ayırt etmeyi en güzel şekilde öğretin. Her türlü imkan sizlere sunulmaya çalışılıyor. Toplumun geleceği için çocuklarınıza gereken önemi göstermelisiniz.”

Canbazoğlu, konuşmalarında mahalle sakinlerinin de önerilerini, fikirlerini ve şikâyetlerini aktarmalarını istedi. Vatandaştan doğal olarak en büyük şikayet, işsizlik yönünde oldu. Canbazoğlu’da bu şikâyeti bir emniyet müdürü değil de, devlet kademesinde makam sahibi, profesyonel bir yönetici gözüyle değerlendirdi. İşsizliğin genel bir sorun olduğunu ve Trakya’da sanayileşmenin bu bölgeye kayma hızının arttığını dile getirerek, bunun gerekli birimler nezdinde zamanla aşılacağını kaydetti. Canbazoğlu; “Hayatın her aşamasında olayları yorumlarken her zaman karşı tarafı suçlamayın. Kendinizi de sorgulayın. Kendinize, karşı tarafa neden olumlu bir izlenim bırakamadığınızı sorun ve bunları çözümleyin. Bunu düşünün.” diyerek yeterli bir yorumda bulunmuş oldu.

Toplantıya katılan muhtarlar da, Il Emniyet Müdürü’nün kendilerini ziyaretlerinden büyük memnuniyet duyduklarını söyleyerek, konuşmalarının çok doğru ve yerinde olduğunu söylediler. Muhtarlar, bazı çevresel sorunların, mahalleli olarak el birliği yapıldığı takdirde çözülceğini belirtti. Ayrıca muhtarlar, mahalle halkının birlik olarak, okulun uğradığı zararları kendilerince tamir etmeye çalışarak geliştirmelerini önerdiler.

Canbazoğlu, gelen şikayetleri dikkatle dinleyip, uygun bir şekilde yorumladıktan sonra, her şikayetin ancak muhatabı olan kurumda, usülüne uygun şekilde çözülebileceğini anlattı.

Vatandaşların da üzerlerine düşeni yapmaları için ellerinden gelen gayreti göstereceklerine inanığını söyleyen Canbazoğlu, bu sayede temel aile eğitimi, okul eğitimi ve toplumsal gelişimin birbirine parale olarak gelişip daha da büyüyeceğine dikkat çekti.

İletişim toplantısı sonunda Canbazoğlu, mahalle halkıyla hatıra fotoğrafı çektirirken, Çocuk Şube Müdürlüğü polisleri de miniklere çikolata dağıttılar.

Canbazoğlu, düzenlediği bu ziyaretin sonunda alkışlar eşliğinde, yine davul-zurna sesleri arasında büyük bir coşkuyla uğurlandı.