En Güzel Boyacı Sandığı Yavuz Yazlama'nın

19. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen En Güzel Boyacı Sandığı Yarışması'nda Yavuz Yazlama 1. oldu.

19. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali kapsamında Kırklareli’ndeki Ayakkabı Boyacılarına yönelik düzenlenen En Güzel Boyacı Sandığı Yarışması’nda Yavuz Yazlama jüri üyelerinden 295 puan alarak birinci seçildi.
En Güzel Boyacı Sandığı Yarışması’nda dereceye giren boyacılara Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan küçük altın hediye derken yarışmaya katılan diğer yarışmacılara da bir miktar zarf içersinde para verdi. Yarışmaya 26 boyacı katılırken 295 puanla Yavuz Yazlama birinci,280 puanla Ayhan Gülhane ikinci, 270 puanla Bayram Gaytan üçüncü oldu.
Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan yarışma sonunda yaptığı açıklamada; “Boyacılar Kırklareli’nin yerel sanatçılarıdır. Özellikle lostra salonundaki boyacılarımız Kırklareli’nin simgesi olmuşlardır. Bizde festivallerde yerele ağırlık vermek için onlara yer verdi. Seneye de boyacılar için daha değişik bir yarışma düşünülebilir” dedi. (s)