Endişeli bekleyiş devam ediyor

Endişeli bekleyiş devam ediyor

25 Mart Çarşamba günü Helikopter ile Kahramnamaraş’tan Yozgat’a gitmek üzere yola çıkan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin kaza geçirmesinin ardından BBP’ye geçmiş olsun ziyaretleri sürüyor. Başbakan da dahil olmak üzere birçok parti başkanı ve üst düzey bürokratların programlarını iptal ederek konuyla ilgili bilgi almak üzere bölgeye gitmesinin yanında, BBP Il Başkanlıkları da ziyaret ediliyor.

Bu ziyaretlerden biri de dün saat 18:00’da eski Milli Eğitim Bakanı Necdet Tekin ve DSP Belediye Başkan Adayı N. Kemal Oskay ve DSP Il Başkanı Yaşar Mert tarafından BBP Kırklareli Il Başkanlığı’na yapıldı. Tekin yaptığı ziyaret ile BBP Il Başkanı Hakan Aytaç Kaya nezdinde tüm BBP camiasına ve kaza geçiren kişilerin yakınlarına geçmiş olsun diyerek hayırlı haberler beklediklerini dile getirdiler. Eski Bakan Tekin yaptığı geçmiş olsun konuşmasında; ”Muhsin Yazıcıoğlu, Türk demokrasisinin yetiştirdiği genç bir isimdi. Şu anda dua etmek dışında yapılacak birşey yok. Inşallah gelişmeler olumlu şekilde gelişir. Biz aramıza dönmesini temenni ediyor, gelecek hayırlı haberlerini bekliyoruz. “dedi.      

Tekin’in konuşmasının ardından DSP Belediye Başkan Adayı N. Kemal Oskay ve DSP Il Başkanı Yaşar Mert’in yanı sıra SP Il Başkanı Murat Hızır da BBP Il Başkanı Hakan Aytaç Kaya aracılığı ile tüm BBP camiasına geçmiş olsunlarını iletti. BBP Il Başkanı Hakan Aytaç Kaya da yapılan geçmiş olsun ziyaretlerinden memnuniyetini dile getirerek;”Elimiz, kolumuz bağlı. Allah’tan hayırlı haberlerini bekliyoruz. Inşallah Genel Başkanımız güzel haberlerle aramıza dönecektir.”dedi. Ziyarette ayrıca Alperen Ocağı Il Başkanı Vedat Durmaz ve BBP üyeleri hazır bulundular.

Arama çalışmaları coğrafik yapı ve hava koşulları nedeni ile güçlükle sürdürülüyor

Gazetemizin yayın hazırlandığı saatlerde arama çalışmaları halen devam ediyordu. Edinilen bilgilere göre Kurucaova köyünün kuzeyinde yer alan Deliklitaş ve Kızılören bölgelerinde sürdürülen arama çalışmalarından bir sonuç alınamadı.  Askeri yetkililer, arama çalışmalarının Güney Oluk Tepe bölgesinin kuzey, güney, batı ve doğu bölgelerinde devam ettiğini, yağmurdan etkilenen ekiplerin yeni ekiplerle takviye edildiğini kaydetti. Öte yandan, bölgedeki yoğun sise rağmen bir skorsky helikopter keşif uçuşu yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesini ziyaret etti. Başbakan Erdoğan, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde yaptığı basın toplantısının ardından Il Özel Idaresi'ne ait misafirhaneye geldi.

Erdoğan, Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ve kızına geçmiş olsun dileklerini iletti. Başbakan Erdoğan, daha sonra kara yolu ile Kahramanmaraş'a hareket etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesini ziyaret etti.