"Engellerin ortadan kaldırılması için el birliği ile çalışmalıyız"

'Engellerin ortadan kaldırılması için el birliği ile çalışmalıyız'

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Körler “Beyaz Baston” Haftası dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımladı. Başkan Çağlayan mesajında şunları kaydetti;

''Her dönemde özgür davranışların çeşitli araçları var ve baston kullanımı da görmeyen vatandaşlarımızın bağımsız Basit bir değneğin ya da bastonun ''beyaz'' ön ekini davranma ve özgür olmalarına katkı sağlayan bir araçtır.

Bastonu almasının öyküsü 1921 yılında kaza sonucu kör olan bir fotoğraf sanatçısının çevredeki insanların kör olduğunu anlaması ve ona çarpmamaları ve böylece fotoğraf makinesinin düşüp kırılmaması için bastonunu beyaza boyayıp Londra'da dolaşmaya başlamasıyla olgunlaşır. Bu deneyim o denli başarılı olur ki, 1931'de Fransız Körler Örgütü, körlerin bastonunun beyaza boyanmasını ve beyaz baston adıyla simgeleştirilmesini kararlaştırır. Bu uygulama giderek yaygınlaşır ve körlerin kullandığı baston, Ülkemizde dahil tüm dünya ülkelerinde beyaz baston olarak anılmaya başlar. Engelli olmanın kusur olmadığını ve engellerin ortadan kaldırılması için el birliği ile çalışmalar yapmamız gerekliliği ve görme özürlü insanlarımızın da toplumda rahatça dolaşmalarını sağlayıcı önlemleri insanlık olarak almalı onlara yardımcı olmalıyız. Bu duygu ve düşünceler ile Tüm Görme Özürlü vatandaşlarımın bu haftalarını kutlar, Kırklareli Belediye Başkanlığı olarak elimizden geleni her zaman yapacağımızı bilmelerini isterim.”