"Engellilerimizi sosyal ve kültürel hayata katmak için çalışacağız"

Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanı Bahadır Genim, engellilere yönelik bir dizi aktivite yapma çalışması içerisinde olduklarını belirtti.

Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanı Bahadır Genim 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası’nın kendileri adına iyi geçtiğini belirterek, engellileri sosyal ve kültürel hayata katmak için çalıştıklarını ifade ederek şunları kaydetti:
“Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şubesi olarak Engelliler Haftası Sayın Valimiz Hüseyin Avni Çoş’un derneğimiz engelli üyelerine ve Kırklareli’nde ki engellilere vermiş olduğu yemekli eğlenceyle başladı. Engelliler adına vermiş olduğu desteklerden ötürü Sayın Valimize plaket takdim ettim,, Sayın Valimizde Derneğimize Kırklareli Valiliği yazılı işlemeli seramik tabak armağan ederek bizleri onurlandırdı.
Ayrıca Derneğimiz Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Kültür Merkezinde gerçekleşen ve engellilerin düzenlediği gösteriye katılmış, Tugay Komutalığı tarafından engellilere temsili askerlik yapmaları için gönüllü üyelerini  eeşvik etmiş ve törenlerde yanlarında olmuştur, engelliler haftası boyunca Sosyal Güvenlik Kurumu il Müdürü ve ekibi, birçok siyasi partinin Kadın Kolları ve birçok dernek üyesi derneğimizi ziyaret ederek haftamızı kutladılar. Bu önemli hafta Belediye Başkanımız Sayın Cavit Çağlayan ı ziyaretle son buldu.
Her zaman engellilere vermiş oldukları destekten ötürü Sayın Valimize bir kes daha teşekkür eder, bu güzel etkinliklerin gerçekleşmesinde katkısı olan ve bizleri yalnız bırakmayan herkese tüm engelliler adına şükranlarımızı sunarız
Çok yakında Derneğimiz fiyat teklif usulüyle alacağı koltuk değneklerini ihtiyaç sahiplerine vererek onların ihtiyaçlarını bir nebze olsun gidermek düşüncesindedir. Ayrıca Derneğimiz engellilerimizi sosyal ve kültürel hayata katılmaları için her zaman yanlarında olmaya devam edeceği, yaz sezonunun girmesiyle sosyal alanda engellilere yönelik bir dizi aktivite planlamakla birlikte, devletimizin engelliler adına çıkarmış olduğu hakları da kendilerine aktararak bilinçli bir toplum olması yönünde gayret sarfetmektedir.” (s)