"Ergenlik Buzda Yürümeye Benzer"

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü ile Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Madde ve Uyuşturucu Madde Bağımlılığı' konulu lise öğrencilerine yönelik Konferans dün saat 09.30'da Kırklareli Halk Eğitim Merkezin Salonu'nda verildi. Konferansı Tekirdağ TUBİM İl Temas Noktası görevlisi Birol Özenen sundu.


HABER MERKEZİ
Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü ile Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Madde ve Uyuşturucu Madde Bağımlılığı” konulu lise öğrencilerine yönelik Konferans dün saat 09.30’da Kırklareli Halk Eğitim Merkezin Salonu’nda verildi. Konferansı Tekirdağ TUBİM İl Temas Noktası görevlisi Birol Özenen sundu.
Kırklareli’nde öğrenim veren tüm liselerin katıldığı konferansta öğrencilere; madde, bağımlılık, ne tür maddelerin bağımlılık yaptığı, bunlardan uzak kalmak, alışmamak için neler yapılması gerektiği anlatılırken öğrencilere ergenliğin buzda yürümeye benzer örneğiyle gençken neler olabileceği anlatıldı.
Gençken insanların her türlü yöne çekilebileceği belirtilirken, uyuşturucu suç örgütlerinin, terör örgütlerinin, organize suç örgütlerinin, insan tacirleri örgütlerinin genel olarak hep gençlere yönelerek onları suça alıştırdığı belirtildi. Genel olarak madde ve bağımlı maddelere alışkanlığın arkadaş çevresi, gurup baskısı, özenti ve model alma gibi fonksiyonlardan başladığı belirtilirken bunlardan nasıl uzak kalınacağı resim ve örneklerle öğrencilere sunuldu.
Daha sonra, sigara, alkol, eroin, uçucu ve benzeri maddelerin vücuda, kana, cilde ne gibi zararları olduğu geçmişten günümüze olan örneklerle gösterildi.(dy)