Ermiş; "Çirkin ile bal yeme, güzel ile taş taşı"

Ermiş; 'Çirkin ile bal yeme, güzel ile taş taşı'

Geleneksel şiir, kültür, söyleşi, edebiyat, sanat ve müzik dinletilerine, her ayın son Cumartesi günleri devam eden Kırklareli Şair Yazar ve Sanatçılar Derneği, yeni programını geçtiğimiz Cumartesi günü saat 14:00’da Çukurçeşme Cafe’de gerçekleştirdi.

Oldukça samimi geçen programa başta Başkan Mustafa Ermiş olmak üzere; Hümeyra Aras, F. Can Mert, Ömer Şenses, Birol Hanol, Gülistan Kıymet, Cüneyt Kırlı, Ayşegül Morbel, Samet Gezer, Hakan Terzi, Ali Eker, Halil Göçen, Ahmet Yılmaz, Aliye Aktaş, Aleadin Ikican ve birçok katılımcı iştirak etti. Dinleti öncesi bir açılış konuşması yapan dernek başkanı Mustafa Ermiş, 4. sünü gerçekleştirdikleri eğitim, kültür ve sanat toplantılarının gerçek bir kültür hareketi olduğunu söyleyerek şunları kaydetti.

“Bu dinletiye katılmakla ne kadar seçkin ve imrenilen insanlar olduğunuzu göstermiş oluyorsunuz. Her biriniz, bu kültür hareketiyle, topluma da büyük faydalarda bulunuyorsunuz. Bunun için önemlisiniz.”

Ermiş, görsel dünyada yer alan yanlış yönlendirici ve yozlaştırıcı hareketler gözönüne alınınca, burada toplanan insanların toplum için neler yapmaya çalıştığının daha iyi anlaşılacağını söyledi. Ermiş, kültür ve sanat faaliyetlerinin önemini ve bu işlere gönül vermiş kimselerin değerini de ”Çirkin ile bal yeme, güzel ile taş taşı” cümlesiyle vurguladı.

Derneğimizin çıkaracağı dergi ve düzenleyeceği şiir yarışması çok yakında yolda

Mustafa Ermiş derneğin “Biz” adlı dergisinin 1 Nisan itibariyle yayın hayatına başlayacağını müjdeleyerek, 10 Nisan tarihinde de, Türkiye çapında gerçekleştirecekleri “Sen Nasıl Seviyorsun?” adlı şiir yarışmasının başlayacağını açıkladı ve “Derneğimiz birbirinden kaliteli projeleriyle yoluna devam decek” dedi.

Ermiş, konuşmasının sonunda, derneğin THM korosunun Ali Balı yönetiminde çalışmalarına devam ettiğini belirterek, faaliyetlere emek veren ve dinletiye katılan herkese teşekkür etti.Bu konuşmanın ardından dinletiye katılım sağlayan herkes, kısaca kendisini tanıtarak dernek ve sanatla ilgili düşüncelerini aktardı.Programın ilk bölümünde mahlas ve mahlasname konuları işlendi. Bunlarla ilgili bilgiler sunuldu ve örnekler verildi.

Gençler yarının umutlarıdır ve derneğimiz gençlere öncelik tanımaktadır

Dinletinin ağırlıklı işleyişi müzik üzerine oldu. Bağlama ve gitar eşliğinde türküler söyleyen katılımcılar, renkli saatlerin yaşanmasını sağladılar. Özellikle genç yaştan müzisyenlerin yer aldığı dikkati çekerken, genç müzisyen Samet Gezer’in gitarıyla türkülere eşlik etmesi, derneğin genç yaş ortalamasına ve her tarz müziğe önem vererek, sentezi ön planda tuttuğunu gözler önüne serdi. Başkan Ermiş’te, derneğin tarihte kalıcı olmasının tek yolunun, gençliğe önem vermek olduğunu söyledi ve genç üyelerin fazla olduğu derneklerinin, yarınlara daha umutla bakacağını söyledi.Genç katılımcıların solist olarak birçok eser seslendirdiği programda, şiir de okuyan katılımcılar, saatin nasıl ilerlediğini anlamadılar.

Dernek Başkanı Mustara Ermiş “yarın ki umut sizlersiniz” dediği gençlerin katılım ve üyeliklerinden duyduğu menuniyeti ifade ederek, bahar ayının yaklaşmasıyla dinletilerinin daha da kalabalıklaşacağını belirtti.Katılımcıların Mart ayının son Cumartesi günü tekrar buluşmak üzere sözleşmesiyle dinleti sona erdi.