Ertuğral Esenspor adım adım süper lige yaklaşıyor

Ertuğral Esenspor adım adım süper lige yaklaşıyor

2 yıl önce maddi imkansızlıklardan dolayı amatör ligden çekilen Ertuğral Esenspor  2007/2008 sezonunda katıldığı büyükler 2. amatör liginde liderliği kıl payı kaçırıp 2. olmuştu. Play off eşleşmelerinde ilk maçı kazanan ve sonrasında 2. rakibinin maça çıkmamamsıyla Play-off’tan şampiyon olarak 2008/2009 sezonunda 1. amatör kümede oynama hakkını elde etmiş oldu.

2008/2009 sezonuna 1. hafta 6-3 lük Emirspor galibiyetiyle fırtına gibi başlayan Ertuğral Esenspor 2. haftada şekerspora 1-0 mağlup oldu. 3.,4.,5.,ve 6. hafta maçlarını ardarada kazanarak üst üste 4 galibiyet alan Ertuğral Esenspor 6. hafta sonunda liderle aynı puana sahip oldu puan durumunda ki yeri 2.likti.

7. hafta sonunda tekrar mağlup olan Ertuğral Esenspor şampiyonluk kovalayan rakibininde berabere kalmasıyla puan farkı açılmamış oldu 8.hafta Düğüncübaşısporu yenip liderliğe yükselmiş olan Ertuğral Esenspor ilk yarının son maçında Adasporla deplasmanda 3-3 berabere kalarak liderliğini korumuş olup devreyi lider tamamladı.

2. devre müsabakalarına süper 1 başlangıç yapan Ertuğral Esenspor ilk devre üst üste 4 maç kazanma rekorunu egale ettiği gibi 11. haftada oynanması gereken ve kar yağışı nedeniyle ertelenen Şekerspor maçını da 2-1 kazanıp üst üste 5 maç galip gelerek ilk devredeki 4 maçlık rekoruda tarihe gömmüş oldu.

Ertuğral köy halkının ve bilhassa Babaeskililer’in de gönlünde taht kuran Ertuğral Esenspor’un maçlarına yoğun taraftar ilgisi var. Son 4 haftaya girilirken takımı zorlu rakipler bekliyor. Sırasıyla; Alpulluspor, Büyükarıştıranspor, Düğüncübaşıspor, Büyük Mandıra ve Adaspor gibi rakiplerini geçerek en yakın rakibinden 6 puan önde olan Ertuğral Esenspor 2 maçını da kazanırsa lig bitmeden; “Merhaba süper lig” diyebilir.