Erzurumlular, memleket hasretlerini toplanarak gideriyorlar

Kırklareli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği toplantıyla, memleketinden uzakta olan Erzurumluların bir arada olmasına vesile oldu.

Kırklareli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği toplantıda üyeler derneğin faaliyetleri hakkında bilgilendirildi, gelecek zaman içerisinde planlanan faaliyetler görüşüldü ve bazı kararlar alındı.
Toplantıyı açılış konuşmasını yapan dernek Başkanı Yaşar Algan; “Bizler memleketinden uzakta yaşayan Erzurumlular olarak birlik ve beraberliğimizi ancak bu tür dernekler kanalıyla sürdürebiliriz. Dernekler sadece o yörenin değil bulunduğumuz yerin de değerlerini taşımakta ve tüm herkes için çeşitli faaliyetlerde bulunmalıdır” dedi.
“Şu an Kırklareli merkezde yaklaşık 150 hane Erzurumlu hemşerimiz Kırklareli için çalışmalar yapmaktadırlar” diyen Dernek Başkanı Algan, “Bizler ayrımcı bölücü değil birlik ve beraberlik için bir arada olmak için dernekler kuruyoruz. Bizim derneğimizde de Kırklarelili hemşerilerimiz de kayıtlı bulunmaktadırlar. Hedefimiz birlikte etrafımızda bulunan ihtiyaç sahiplerine gerekli yardım yapmakla birlikte kültürleri birleştirmektir.  Ayrıca Lüleburgaz, Demirköy, Babaeski ve diğer ilçelerimizde de birçok Erzurumlu hemşerilerimiz çok verimli çalışmalar yapmakta ve bu çalışmaları ile bulundukları yerlerde takdir toplamaktadırlar” şeklinde konuştu.
Algan sözlerini şu cümlelerle sürdürdü;
“Derneğimizin 2009 yılı için düşündükleri bir an önce iyi bir dernek lokali bulmak ve bizim için ayrı bir önemi olan İl ve İlçelerimizin kurtuluş ayında yani Mart ayı başında bize yakışan bir gece yapmaktır. Siz hemşerilerimizin de desteğini alarak bu geceyi düzenlemek istiyoruz ve hepinizi bu geceye şimdiden bekliyoruz. Derneğimizin gelecekteki programları da ilerleyen günlerde herkese ilan edilecektir bu toplantıya katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum dedi.
Dernek toplantımız için bizleri arayan İstanbul dernekler birlik başkanı, Demirköy, Havsa ve Pehlivanköy belediye başkanları ile Edirne, Çorlu, Tekirdağ Çerkezköy Erzurumlular dernek başkanları toplantımın hayırlı olmasını dilediler ve her türlü destekle yanımızda olduklarını bizlere ilettiler inşallah gecemizde hepsini yanımızda göreceğiz”.
Toplantı sonunda Erzurumlular, memleketlerinde uzakta olsalar da bir arada olarak memleket özlemini azalttıklarını, birlik ve beraberlik duygularını da geliştirdiklerini ifade ettiler. Daha sonra ilerde yapılacak faaliyetlerle ilgili üyelerin görüşleri alındı yapılan ikramlarla dernek toplantısı mutlu bir şekilde sona erdi. (mc)