Eser; "Milli Eğitim Müdürü sıfatıyla ödüllendirdiğim ilk grup masa tenisi sporcularıdır"

Eser; 'Milli Eğitim Müdürü sıfatıyla ödüllendirdiğim ilk grup masa tenisi sporcularıdır'

01 – 04 Haziran 2009 tarihlerinde Kırşehir'de 78 il birincisi takımın katılımıyla yapılan ilköğretim okulları 1. kademe Minikler Türkiye Masa Tenisi Şampiyonası’nda ilimizi temsil ederek bugüne kadar yapılan tüm Masa Tenisi Turnuvalarının rekoru olan bir skorla; tüm rakiplerini 3 - 0 gibi net bir farkla yenen Cumhuriyet Ilköğretim Okulu Masa Tenisi ekibi, Kırklareli Il Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser’i makamında ziyaret etti.

Dün saat 09.00’da Kırklareli Il Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser’in makamına gerçekleşen ziyarete Cumhuriyet Ilköğretim Okulu Müdürü Hasan Genç, Cumhuriyet Ilköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Nedret Peran, Antrenör Soner Polat ve Masa Tenisi oyuncuları Damla Üzel, Aysu Aygün, Seda Binici ve Selinay Cengiz katıldı. Kırklareli Il Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser kendilerine gerçekleştirdikleri bu ziyaretten dolayı sporcuları kutlayarak başarılarının devamını diledi.

Eser konuşmasında “81 Ilimiz içerisinde bu sporcularımız Türkiye birincisi olmuşlar. 73 milyonluk bir ülkede iki yıl üst üste ilimizi temsil eden çocuklarımız, birinci kademe küçükler masa tenisi yarışmalarında Türkiye birincisi oldular. Insan bununla Kırklarelili olarak iftihar ediyor. Bize bu güzel duyguyu yaşatan sporcularımızı canı gönülden kutluyor, tebrik ediyorum. Onların bu başarısının hem sporda, hem kültürde, hem eğitimde, hem de sağlıkta ömür boyu devam etmesini diliyorum. Tabi onları yetiştiren okulumuz yöneticilerine, Okul Müdürümüz Hasan Bey’e, Beden Eğitimi Öğretmeni Nedret Bey’e ve antrenörümüz Soner Bey’e de hem teşekkürlerimi sunuyorum hem de onları da kutluyorum, tebrik ediyorum. Ilimize daha nice güzel başarılar getirilmesi yolunda kendilerini de öğrencilerine de başarılar diliyorum. Biz Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bu tür faaliyetlerde sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde onların önünü açmak düşer. Onların yolunda engeller varsa o engelleri kaldırmak düşer. Moral ve motivasyonlarını yüksek tutmayı sağlamak düşer. Onlara bu konuda bize düşebilecek her zaman maddi değil ama çok klasik bir söz ama ben onu anlamlandırarak söylüyorum, maddi ve manevi desteği onlara gönülden vermek olmalıdır. Biz önder olacağız, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu gurur tablolarını çeşitli alanlarda ve süreklilik içerisinde yaşamak istiyoruz. Gençlerimizin, çocuklarımızın ve yavrularımızın sözlerimin başındaki cümlelerimde ifade ettiğim gibi, tabi ki sportif faaliyetlerde önce kendilerine, çok düzgün uğraş alanı ile ilgilenmelerini, sonra sadece sporla değil, kültür alanında, eğitim ve öğretim bizim esas içinde bulunduğumuz görev fonksiyonu bakımından eğitim öğretim alanında da bunların başarılarını diliyorum. Bu başarılarımızı da sağlık içerisinde sağlığımıza dikkat ederek yapmak istiyoruz. Bu bakımdan da sağlıklı bir başarı diliyorum kendilerine.” Dedi.

Kırklareli Il Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser daha sonra sporcuların kendilerini tanıtmalarını isteyerek onların duygu ve düşüncelerini dinledi.

Daha sonra ise Cumhuriyet Ilköğretim Okulu Hasan Genç bir konuşma yaparak “Öncelikle bizleri kabul ettiğiniz için size teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz büyük bir başarıya imza atarak bizleri gururlandırdılar. Onların sevincini duygularını buraya döndüklerinde onlarla birlikte bizzat bende yaşadım. Bunu iki yıldır yaşıyorum. O anı yaşamak gerçekten çok farklı. Antrenörümüz Soner Polat bu işi gerçekten çok iyi bir şekilde yapıyor. Hocamız gecesini gündüzüne katarak bu çocuklarımızın başarılı olabilmesi için çalışıyor. Bizde okul müdürlüğü olarak destek olmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın buraya gelerek sizlerin makamında oturmaları her şeye değer diyorum ve sizlere teşekkür ediyorum.” Dedi.

Okul Müdürü Hasan Genç’in konuşması sonrasında Cumhuriyet Ilköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Nedret Peran bir konuşma yaparak “Bir işe başlarken bir temelin atılması gerektiği ve bu işe başlanmasının Kırklareli için bir alt yapı oluşturacağı düşüncesiyle başladık. Özverili çalışmalar sonrasında haftanın belirli günleri belli zaman dilimlerinde çalışmada bulunması bizlerinde okul müdürlüğü antrenörü evini işini ihmal etmeden ondan arta kalan zamanda öğrencilerimiz ile ilgilenmesi böyle bir başarıyı getirdi. Bunun tabii arka arkaya olması bizler için apayrı bir duygu. Ilk şampiyon olduğumuzda ben gidememiştim ailevi durumlardan dolayı. Fakat hergün telefonlarla antrenörümüzü arayarak bilgilendim. Bu başarının en güzel şekilde kutlanması gerektiğini düşünerek davullu zurnalı bir karşılama töreni yaptık. Okul içerisinde bir kutlama yapıldı. Tabi bu kutlamanın Haziran ayı içerisinde eğitim öğretimin son günlerinde olmasından dolayı fazla olur görmedi. Aynı sen ikinci bir şekilde tekrarlanması o apayrı bir duygu. Çünkü lider gidiyorsunuz, sportif başarılarda lider gitmek, o takımın yenme arzusunun devamlı üst seviyelerde olmasını sağlıyor. Bu neticede ikinci yarışmada namağlup hiç yenilgi almadan rakiplerimizi yendik. Bu başarıdan onur duyduk.” Dedi.

Gerçekleşen konuşmaların sonrasında Kırklareli Il Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser başarının sahibi sporculara birer çeyrek altın hediye ederek başarılarının devamını diledi. Eser ayrıca masa tenisi şampiyonlarının Milli Eğitim Müdürlüğü sıfatıyla ödüllendirdiği ilk grup olduğunu söyledi. Ayrıca ziyaret sırasında Il Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser’in makamında bulunan Kırklareli Il Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Salih Ünsal Kırklareli Il Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yayınladığı dergide şampiyon olan sporculara bu başarıya ait bir sayfalık yer vereceğini söyledi.