Eski Bakan Aksu'dan Büyükmandıra, Sinanlı ve Alpullu'ya tam destek

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu dün sabah saatlerinde Hayrabolu ziyareti öncesi AK Parti Büyük Mandıra Belediye Başkan Adayı olan Hülya Gürman'a destek amacı ile ziyarette bulundu.

Aydeniz Dereli

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu dün sabah saatlerinde Hayrabolu ziyareti öncesi AK Parti Büyük Mandıra Belediye Başkan Adayı olan Hülya Gürman’a destek amacı ile ziyarette bulundu. Belediye Parkında düzenlenen konuşmaya katılan Büyük Mandıralı vatandaşların yanı sıra Ak Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Başkanı Ziyaeddin Akbulut, Hayrabolu Belediye Başkanı Şener Çelikayar, Kırklareli İl Başkanı Ahmet İbrikçi, Kırklareli Gençlik Kolları Başkanı İlker Kayrak, Belde Belediye Başkan adaylarından Ali Alkan, Erhan Ceylan da hazır bulundular.

* Hülya Gürman, Çölgeçen’i kınadı

İlk Konuşmayı yapan AK Parti Büyük Mandıra Belediye Başkan adayı Hülya Gürman; “Türk siyasetine çok önemli hizmetler veren ve vermeye devam eden Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum bizleri onurlandırdılar bizlere güç kattılar. Büyük Mandıra’ya verilen önemin işaretidir bu. Sağolun Sayın Bakanım. 1999-2004 yıllarında Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde koalisyon hükümetinde ben belediye başkanlığı yaptım zor bir dönemde önemli işlere imza attık. Daha sonra tekrar aday oldum. Halkımız bu dönemde CHP’li adayı tercih etti. Fakat bizim yarım kalan işlerimiz dahi tamamlanmadı. Bu bulunduğumuz çardağı yaparak ve parke taşı döşeyerek bir beş yıl geçti. Bugün burada isterdim ki Belediye Başkanımız Şükrü Çölgeçen elinde çiçekle Sayın Bakanımızı karşılasın. Şu anda bunu şiddetle kınıyorum. Benim dönemimde yaptığım hizmetlerden bahsederek sizlerin vaktinizi almak istemiyorum. Halkımız 29 Mart 2009 günü iktidarın nimetlerinden faydalanmak adına bu desteği de gördükten sonra doğru kararı vererek Büyükmandıra’yı da aydınlatacaklarına eminim.  Hileli iflaslar duyuyoruz. Bizim işsizlik büyük sorunumuz. Büyükmandıra’mızda maalesef bir işletme var, işçiler baskı altında, senin sütünü almam seni işten atarım diye şeyler duyuyorum. Maalesef bu baskılarda yaşanıyor.
Sayın Bakanım bu yöremizde hayvancılık ön plandadır. Yeni yeni entegre tesislerin, kombine et tesislerinin, salça veya sebze konserve fabrikaları ve iş sahalarının açılması elzemdir. Bu konularda bize destek olacağınıza eminim. Sayın Bakanım sizlere tekrar teşekkür ederken saygı ve sevgilerimi sunarım” şeklinde konuştu.

* Bakan Aksu; “Kayıp 5 yıla son vermek için oylar Gürman’a”

Bu konuşmanın ardından kürsüye gelen Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, Büyükmandıra’ya gelmekten ayrı bir mutluluk duyduğunu ve Mandıra halkına bir selam getirdiğini bu selamın Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğunu söyledi. Bu açıklamanın ardından salonda büyük bir alkış koptu. Büyük Mandıralıların gelecekleri için ve bu beldenin kalkınması adına Belediye Başkan adayı olan Hülya Gürman’a destek vermelerini istedi. AK Beldelere mutlaka Mandıranın da katılması gerektiğini bu geçen beş yılda neler kaybedildiğini Mandıra halkının daha iyi gördüğünü ve bu sefer Mandıranın kazanması için Ak Parti’ye destek vererek Hayrabolu Belediyesine kardeş bir belediye kazanacağı inancının olduğunu söyledi. Son olarak Abdulkadir Aksu; “Kayıp bir beş yıla son vermek ve bu kaybedilen zamana dur demek için oylar adayımız Hülya Gürman’a. İşimiz Hizmet Gücümüz Millet Durmak Yok Yola Devam” diyerek konuşmasına son verdi. Bu ziyaretin ardında programda olamayan ve ısrar üzerine daha önce memuru olan Sinanlı Başkan Adayı Ali Alkan’ın ricası üzerine Sinanlı Beldesini de ziyaret etti. Bu ziyaret esnasında Sinanlı seçim bürosunu ziyaret ederek halkın bu yoğun ilgisinden memnun olduğunu belirtirken “Sinanlı’da bu iş bitmiştir” dedi. Ali Alkan’a başarılar dileyerek Sinanlıdan ayrılan Eski Bakan Abdulkadir Aksu buradan da Alpullu Belediye Başkan Adayı Erhan Ceylan’a destek vermek üzere Alpullu beldesine geçti burada Şeker Fabrikasına bir ziyarette bulunan Eski Bakan Aksu fabrika müdüründen bilgi alarak kısa bir ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaretin ardından Erhan Ceylan’a da başarılar dileyerek bir sonraki ziyaret durağı olan Hayrabolu’ya geçti.